Наръчник за неговия пакет

Независимо колко на брой си виждала, мъжките членове си остават мистериозни.

 
 

Независимо колко на брой си виждала, мъжките членове си остават мистериозни.

Но тъй като оказват разнообразно въздействие (включително върху мозъка на техните притежатели), опознаването им се отплаща добре.

Може да не е кой знае колко голям, но нали размерът няма значение? Ще ти разкажем всичко, което е нужно да знаеш, за по-уверен флирт и по-горещ секс. Без съмнение ще ти влезе в употреба.

Виж 5-те най-подходящи пози, ако партньорът ти е с малък пенис (снимки долу):

 
 

Независимо колко на брой си виждала, мъжките членове си остават мистериозни.

Но тъй като оказват разнообразно въздействие (включително върху мозъка на техните притежатели), опознаването им се отплаща добре.

Може да не е кой знае колко голям, но нали размерът няма значение? Ще ти разкажем всичко, което е нужно да знаеш, за по-уверен флирт и по-горещ секс. Без съмнение ще ти влезе в употреба.

Виж 5-те най-подходящи пози, ако партньорът ти е с малък пенис (снимки долу):

Галерия: 5 задоволителни пози, ако партньорът ти е с...

Виж всички снимки

ПРЕМИНИ БЪРЗО ОТ О ДО „ААА“

Урологът и автор на „Книга за пениса“ – д-р Арън Спиц, обяснява как работи възбудата при повечето мъже.

 1. Сензорни стимуланти като аромата на парфюма ти, начина, по който докосваш работо му, вкусът на твоите устни или дори мисълта за теб – гола, изпращат сигнали до мозъка му, които насочват кръвта към интимните части. Поздравления, той официално е възбуден.

 2. Приливът на хормони (окситоцин, тестостерон и допамин) допринася за сексуалното му желание. Псст: сега му говори мръсно.

 3. По време на любовната игра кръвта запълва еректилната тъкан в пениса му, разширявайки я максимално. Напрежението кара вените да затворят кръвта във вътрешността си, като по този начин предизвикват ерекция. Мускулите в основата на пениса се огъват и го карат буквално да пулсира.

 4. Междувременно, кожата около тестисите му, позната като скротум, се свива, което кара топките да се вдигнат към неговото тяло. Околните вени се пълнят с кръв, което прави тестисите по-големи при допир по време на секс.

 5. Горе главата: повечето мъже изпитват оргазъм между 5 и 10 минути след началото на акта. Точно преди края пикочният му мехур се затваря и в уретрата се събира смес от сперма и други течности. Тогава мускулите от тазовото му дъно изхвърлят всичко навън чрез контракции, при които се редува стискане и отпускане. Именно те правят кулминацията толкова приятна.

Върнете ръкоделието обратно!

По скалата на това да си готин, ръчното обслужване си замина бързо като Pokémon Go. „Това сигурно е била една от първите ти стъпки“, казва сексологът Емили Морс, водеща на подкаста „Секс с Емили“. А на кого му се завръща в онези неловки дни?

Чифт ръце върху пениса (други, освен неговите собствени) обаче може да е супер секси. Така че опитай най-секси хода на Морс, Двойното усукване: сложи малко силиконов лубрикант (издържа повече от тези на водна основа) върху ръцете си, след което ги увий леко в различни посоки около основата на пениса му, върху връхчето му и отново обратно към основата.

►►►7 факта за пениса, които ще те удивят

Пениса в числа

11.68 Средната обиколка в сантиметри на еректиралия пенис (приблизително периметъра на домата вляво). За да се похвалят, някои използват помпа, с която атрибутът им изглежда винаги по-дебел.

Нечупливо

Случва се, макар и рядко, еректилната тъкан да се протрие или „счупи“. (Изключително болезнено преживяване, заради което твоят човек определено трябва да отиде до спешното.)

Предвидими, прогресивни, извити и мини формат

Предвидими

Размерът и дължината, която виждаш, когато е в покой, са близки до тези при ерекция. Това е така, защото в случая пенисът му разполага с по-малко еластин (протеин, който отговаря за еластичността) и повече колаген (протеин, отговорен за дебелината), така че не няма как да наблюдаваш трансформация като на Хълк.

Прогресивни

Тези атрибути са сравнително къси и малки в нормалното си състояние, но дълги и големи при заиграване. Те имат повече еластин и по-малко колаген, така че когато моментът настъпи, придобиват нов размер. При студени температури обаче този тип се свива повече, а това притиска кръвоносните съдове. (Но се връща към обикновените си размери, когато се размрази.)

►►►9 стресиращи неща в това да имаш пенис

Извити

Леко обърнат наляво или надясно, извитият пенис е нещо нормално и често срещано. При анален секс индивидуалният му ъгъл може дори да уцели точното ти място. Само че ако твоят партньор забележи значителна разлика в наклона в еректирало състояние, ще се наложи да запази час при личния лекар. Това може да е признак за болестта на Пейрони – състояние, при което влакнестите тъкани се наслояват и предизвикват извиване, вдлъбнатини и скъсяване.

Мини формат

Шегата настрана – само 2% от мъжете притежават това, което официално се смята за малък пенис: такъв с дължина от 9.4 см или по-малко в еректирало състояние. Същинският микропенис е дори още по-голяма рядкост – с размер 8.4 см, когато е нащрек.

69% от мъжете обезкосмяват гениалиите си, според резултати от анкета на Cosmopolitan.com през 2017. 17% премахват напълно окосмяването на интимните части, а 10% поддържат напълно естествена среда.

Меатус

Така се нарича важният малък отвор на върха на пениса, откъдето спермата и урината напускат тялото.

13.2 Средната дължина на един еректирал пенис в сантиметри – малко по-къс от една разтворена доларова банкнота. Изследване показва, че повечето жени са доволни от дължината, която наблюдават при партньора си, но близо половината от мъжете намират своя за по-малък от нормалното.

ИЗТОЧНИЦИ: Д-Р ШТАЙНШЛЮГЪР; „КНИГА ЗА ПЕНИСА“ НА Д-Р АРЪН СПИЦ; БРИТАНСКИ ЖУРНАЛ ЗА УРОЛОГИЯ; Д-Р ХАРИ ФИШ

Как може спермата му да има по-добър вкус?

Кажи му да стои далеч от броколи, карфиол, лук, зеле и протеини на прах – всички те са храни, които могат да се отразят на естествения му вкус. Вместо това, съзерцавай тази възбуждаща апетита снимка от „Книга за пениса“, и го накарай да ти я припомни час преди да поемеш неговия хотдог.

►►►7 неща, които да знаеш, ако му е много малък

Ананас експрес

Приготви купа или блендер, в които да смесиш 1 чаша нарязан пресен или консервиран ананас, 1 нарязяно киви и 1/2 чаша боровинки. Забъркай до хомогенна смес и сервирай.

Когато мъжеството му боксува

Най-важното, което един мъж може да направи за своето добро представяне в леглото е да поддържа цялостно благосъстояние. Но и тогава някои фактори могат да разиграят малката му главичка. Ето кои са най-често срещаните пенис проблеми и как можем да ги разрешим според Хари Фиш, личен лекар и автор на „Размерът има значение“, и д-р Арън Спиц.

Не може да го вдигне (или задържи вдигнат)

Цели 40% от мъжкото съсловие страдат от някакъв вид еректилна дисфункция (ЕД) преди да навършат 40. „Притеснения за представянето си в леглото, стрес, депресия или странични ефекти от лекарства оказват влияние", казва д-р Спиц. (Вземи предвид още пушенето и прекалената консумация на алкохол, добавя д-р Фиш.) Ако неговата ЕД е упорита, посъветвай го да се консултира с лекар.

Отделя само въздух

Възможно е да изпитва оргазъм без изобщо да еякулира (което очевидно е проблем, ако двамата искате деца). Обичайните заподозрени в този случай са диабет, усложнения при операция на тазовото дъно и обструкции, казва д-р Спиц. Посещението при лекаря е задължително, за да се установи причината и евентуалното решение на проблема.

Свършва твърде бързо

Един на всеки 4 изригва за по-малко от 2 минути секс, казва д-р Спиц. Упражненията на Кегел (свиване на тазовите мускули като при опит да спре потока на урината) помагат, както и ползването на продукт като удължаващия удоволствието гел за мъже K-Y ($30, amazon.com).

Не се възбужда заедно с теб

Около 33% от младите мъже са свикнали да се самозадоволяват на порно – и нереалистичното представяне на секса в него - че не могат да достигнат оргазъм с партньорката си. Този проблем е нарастващ (само 5% са засегнатите от ерата преди стрийминга), но тенденцията може да се обърне, ако твоят човек напълно се откаже от порното.

Как мъжете класират любимите си презервативи

 1. С лубрикант

 2. Супер тънки

 3. Обикновени

 4. С ръбеста повърхност

ИЗТОЧНИК: АНКЕТАТА SKYN CONDOMS 2018 MILLENIAL SEX

Как да го поставиш

 • Провери дали опаковката е непокътната и продуктът е в срок, а след това го отвори с ръце.

 • Убеди се, че си го обърнала от правилната страна. Откъм нея той трябва да прилича на умалено сомбреро - с резервоарно връхче, сочещо нагоре.

 • Щипвайки върха с два пръста, постави гумата върху пениса на партньора, а след това използвай другата си ръка, за да разтегнеш презерватива докрай надолу.

ИЗТОЧНИК: „КНИГА ЗА ПЕНИСА“, Д-Р АРЪН СПИЦ

150 милиона Приблизителният брой сперматозоиди във всяка половин чаена лъжичка от изхвърлената течност.

43% от мъжете си признават, че симулират оргазми. Ъм, как обаче, ще попиташ ти?! Някои смятат за лесно да замаскират провалена еякулация, когато носят презервативи.

ЗАЩО ВСЕ ПО-МАЛКО МЪЖЕ СЕ ОБРЯЗВАТ

Около 1 на всеки 3 мъже по света са обрязани, което означава, че техният препуциум – кожна гънка, която съдържа нервни окончания и защитава главата на пениса – е премахната оперативно след раждането. Процедурата се възприема като ритуал в някои религии като юдаизма, но не разпространена във Великобритания и е рядко срещана в повечето части на Латинска Америка, Азия и Европа.

В САЩ обрязването е задължително – или поне доскоро. През 2013 г. Центровете за превенция и контрол на болестите за първи път съобщават, че нивата на обрязване при мъжете са се понижили (от 64.5% през 1979 до 58.3% през 2010).

Докато намесата има и здравословни предимства като по-нисък риск от болести, предавани по полов път, и уринарни инфекции, редица експерти – включително Американската педиатрична академия – казват, че тези плюсове не са повече от минусите. Процедурата носи риск от странични ефекти като кървене, инфекции, раздразнения и опасност от загуба на сетивност с времето.

Може би най-силният аргумент срещу обрязването е, че от медицинска гледна точка то е ненужно. Освен това, то е форма на физическа намеса без съгласието на индивида. Всъщност, според скорошна анкета на YouGov, само 33% от мъжете между 18 и 29-годишна възраст смятат, че е небходимо децата от мъжки пол да бъдат обрязвани.

Крайното решението по въпроса се взима от родителите, макар че подлагането на процедурата на по-късен етап е също вариант за необрязания мъж, казва урологът д-р Алекс Штейншлюгър. (Това е от леко до средно болезнена процедура, която приключва в рамките на същия ден.)

Имайки това предвид, много вероятно е да се натъкнеш и на обрязани партньори. Няма обаче разлика в преживяването и с двата типа. Ако твоят човек е с препуциум, бъди внимателна, когато дръпваш кожата надолу, за да разкриеш главата – тя е по-деликатна в сравнение с тази, която е винаги оголена. При орален секс това обаче е в твоя полза, тъй като можеш да докосваш с език свръхчувствителния му френулум – ивицата между върха и долната част на главичката му. И не се учудвай, ако проникването ти се стори невероятно. Някои жени твърдят, че в това състояние пенисът доставя допълнителна стимулация на G-точката.

Игра на топки Постоянните спътници на пениса, тестисите, са органи с овална форма (разположени в скротума, място с устойчива температура), които произвеждат и съхраняват тестостерон и сперматозоиди. Нежният подход към този пакет може да подари на партньора страхотни усещания. Масажирай ги с ръка, повдигайки ги по-близо до неговото тяло и нежно ги ближи, смучи или духни върху тях. „Но не взимай в уста повече, отколкото можеш да задържиш, а зъбите никога не трябва да навлизат в тяхната зона!“, казва Емили Морс.