Направи си прическа като за Cosmo корица

Виж как да оформиш косата си като за корица на Cosmopolitan!

 
 

Разкриваме тайните на перфектната прическа директно от кухнята на Cosmo!

Екипът на COCO dry bar & more ни даде полезни насоки как да постигнем стайлинга на Дара от корицата на Cosmopolitan на месец октомври! Като всяко нещо и тази визия си има златни правила, които споделяме с обещание, че не са никак сложни :) Използва се една от любимите техники на екипа ни (лично изпробвана), която  може да използваш, за да оформиш косата си сама вкъщи, женствена и красиво движеща се. 

Галерия: Най-модерните цветове при прическите за есента

Виж всички снимки

Като предварителна подготовка е добре да имаш маша или конусовиден шиш, средни по диаметър, термозащитен продукт за 200-230‘, няколко помощни щипки за разделяне на косата и стилизиращ продукт за финиш по желание.

Използването на термозащитен продукт е желателно при всяка една процедура, особено при тези, в които ще стилизираш косата с инструменти с по-висок градус. Има продукти под формата на крем, които се нанасят преди подсушаване и под формата на спрей, които могат да се нанесат и на вече суха коса.

И разбира се техниката. След като вече си изсушила косата на 100% (важно е да е добре изсушена, за да не се прегаря влажната коса от високата температура на машата), разделяш косата си на вертикални сектори. Всеки сектор се навива индивидуално, като обърнеш внимание да не са прекалено дебели, за да може температурата да обхване целия кичур. Машата/конусът се държи вертикално, а кичурът се навива посока навън, а не навътре. С посоката навън даваш и формата на прическата, така че да открие лицето ти. След като си навила и последният сектор разресваш внимателно с много широк гребен, а ако нямаш може да си помогнеш с пръсти. Фиксирай с лак по желание.

►►►ВИЖ ТУК: 6 хитри трика за бързо преобразяване на прическата!

Cosmo съвет: Носи неустоимите си небрежни къдрици с високо вдигната глава и ослепителна усмивка, така както правят звездите от корицата!

И не забравяйте момичета: грижете се за косата си и тя ще ви се отблагодари. Защото красивата коса е здравата коса!

COCO dry bar & more се намира в София, кв. Изток, ул. "Николай Хайтов" 2