Напитки за душата от бар „Куче и Куче“

Днес ще ти представя едно артистично кътче, недокоснато от комерса, ширнал се по Черноморието.

 
 

Обичам хора, които се усмихват, когато видят рандъм куче. Обичам и кучета. Но не за това конкретно ще говорим тук. Днес ще ти представя едно артистично кътче, недокоснато от комерса, ширнал се по Черноморието.

От Анита Рйкова

Още от времето, в което рокерите се събираха на котвата в Созопол, плаж „Каваци“ беше място, на което ходеха хората на изкуството, бунтарите, различните. Хората Вдъхновение, както ги наричах като малка. От къде знам? Израснах с тях, тъй като всичките ми лета изкарвах при баба в Созопол.

Бар „Куче и Куче“ някак успява да пресъздаде артистичния тогавашен дух на града. Такъв, какъвто беше, докато Чочо Попйорданов ме носеше на конче по улиците, а Мамалев спеше в партерната стаичка в къщата на дядо по време на Аполонията. Отнесох се, а за друго разказвах.

Та, „Каваци“ събираше онези хора, които търсеха с какво да нахранят душата си. И пет годишното ми Аз здраво „намазваше“, понеже всичките известни от екрана хора спяха вкъщи и водеха същото това петгодишно момиченце на плаж все там. С тях.

Сигурно се чудиш какво общо има всичко това с бар „Куче и Куче“. Казвам ти, има! Ако искаш да усетиш духа на онзи тогавашен бохемски Созопол, то това е единственото място, на което все още можеш да го изпиташ. Както подсказва името, мястото е доги френдли (Рай!) и еко френдли (още по-голям Рай!). Всичко е създадено изцяло от естествени материали и обстановката те кара да се чувстваш като част от цялото. Интериорните решения от типа на „книжарница“ на самия пясък ми е едно от любимите неща там. Както и бордовите игрички, на които спокойно можеш да поиграеш с приятели. Всички те посрещат с усмивка и въпреки че барманите те виждат за пръв път в живота си, те карат да се чувстваш все едно се познавате от вечност и четат желанията ти по погледа. Предимно алкохолни такива (но това им е работата на хората), и те карат за забравиш за всичко друго, освен за тук и сега на плажа.

Тук наистина съм пила едни от най-вкусните коктейли в живота си! Но заведението далеч не предлага само това. Ако имаш нужда от пътешествия, свежа музика от супер готините гост DJ-и или пък просто от море, слънце и страхотни напитки, приготвени с усмивка и отношение, мястото е бар „Куче и Куче“ на къмпинг „Каваци“.

На всичкото отгоре, там постоянно се организират всякакви културни мероприятия от типа на кинофестивала „Кино пътешествия“, провел се между 2-ри и 7-ми август, и предстоящия за късометражни филми „На брега”“, който ще се състои между 20-и и 22-ри август, за трета поредна година.

Повече информация относно програмата в заведението можеш да намериш тук на тяхната Facebook страница.