Най-страхотното парти на балкона

Не е нужно да страдаш, ако се налага да останеш през уикенда в града.

Не е нужно да страдаш, ако се налага да останеш през уикенда в града. Радостина Босева, автор на блога 79ideas.org има наум няколко интересни начина да си изкараш добре. Единият от тях е... парти на балкона. Приказливо и леко събиране, без излишни стресове и дълги приготовления. Ето как да го организираш.Ако партито преди всичко ще се състои от клюкарстване и смях с приятелките, значи красивите саксии и вази с цветя са в безопасност. А за цветята според мен важи правилото -  „колкото повече, толкова по-добре“. Ъглите на терасата или первазите на прозорците са чудесните места за тях. Можеш да се снабдиш с няколко малки консервени кутии, да ги завържеш за балконския парапет и да поставиш в тях свежи цветя. Ще се получи доста ефектно. Ако обаче партито има опасност да прерасне в танцувална сцена е по-добре да поразмислиш дали да не прибереш капризната циклама, която отглеждаш старателно.

Свещите също биха били чудесни, особено вечер, но трябва да се внимава с тях, защото никой няма да запомни с добро твоето парти, ако си опърли косата, нали?

Колкото до всички останали гирлянди, украси от хартия... можеш да ги пропуснеш. Ще спечелиш много повече, ако вместо тях инвестираш средствата в точка 1, така де... имам предвид по-качествено шампанско.

Задължителните съставки на доброто парти:

1. Разхладителни напитки

Абсолютно задължителни. Можеш да направиш домашна лимонада и да я поднесеш в кана с нарязани на кръгчета лимони. Подбери и красив поднос за нея. И тъй като е вече топло, твърдият алкохол не е на мода, но пък няма нищо по-хубаво от леко охладено шампанско. Балончетата винаги правят впечатление и чудесно си пасват с изстудени ягодки.

2. Нещо за хапване
Винаги можеш да се отбиеш до някой зеленчуков пазар и да се заредиш с плодове и зеленчуци. Добре аранжирани ягоди, ябълки на парченца или пък грозде в чашка имат своето място на всяка една трапеза. А защо не и някой полезен зеленчук - жест, който със сигурност ще допадне на приятелките, спазващи диета.

Здравословното хранене е важно, но няма нищо по-впечатляващо на една трапеза от малките кексчета с много пухкав крем отгоре, наричани още къпкейк (cupcake). Можеш да си направиш такива и сама за не повече от час и със сигурност ще обереш всички овации.

3. Допълнителна декорация
Възглавнички, одеяла и килимчета - жизнено необходими. Не само ще ти спестят неудобството от липса на достатъчно столове за всички, но и са чудесна декорация, допринасяща за уюта на компанията. Ако не ти достига място за сядане, винаги можеш да отделиш един ъгъл от терасата и да го превърнеш в чудесното място за сладки приказки като поставиш там няколко меки и удобни възглавнички.