Наистина ли Меган и Хари искат само извинение? Първото покаяние беше отхвърлено

Джереми Кларксън се извини за обидите срещу Меган Маркъл, но принц Хари и съпругата му не ги приеха.

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Принц Хари и Меган Маркъл отказаха да приемат извиненията на телевизионния водещ Джеръми Кларксън за обидните думи срещу Маркъл, които той си позволил да използва в статия за The Sun. Кларксън изпратил и писмо лично до принц Хари. Бившият водещ на Top Gear казва, че съжалява за тона, който е избрал за статията и отбеляза, че е написал материала прибързано.

„Обикновено прочитам на някого какво съм написал, преди да го изпратя, но в този момент бях сам вкъщи и в онзи фатален ден бързах“, пише той.

Според People, представител на двойката казва, че писмото е адресирано само до Хари, а не до Меган Маркъл и Хари. Освен това двойката отбелязва, че след извинението Кларксън трябваше да се отърве от „дългогодишния си навик да пише статии, които разпространяват реч на омразата, опасни теории на конспирацията и мизогиния“.

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

В коментар за The Sun, който излезе в края на декември на фона на противоречивата документална поредица за двойката, той написа, че „мрази Меган на клетъчно ниво“. Той изрази и надежда херцогинята да повтори сцената от „Игра на тронове“, в която кралица Церсей се разхожда гола по улиците на града под виковете „Срам!“, а хората я замерят с всичко, което им е под ръка. Кларксън добави, че всички хора от неговото поколение мислят по един и същи начин.

За тази статия Кларксън беше осъден от политици, работодатели и дори от собствената си дъщеря, както и от потребители на мрежата: материалът получи повече от 20 хиляди оплаквания от читатели. След това Кларксън обясни в Туитър, че просто е направил неумелa препратка към сцена от сериала "Игра на тронове": „Ужасен съм, че причиних толкова много болка и ще бъда по-внимателен в бъдеще“, каза той. По-късно материалът беше премахнат и вестникът поднесе официално извинение.

След публикуването на материала принц Хари каза, че коментарите на Джеръми Кларксън са не само "ужасни и нараняващи", но и насърчават хората по света да смятат подобно отношение към жените за приемливо. Заради скандалния материал телевизионният водещ загуби и работата си: според Variety, позовавайки се на свои източници, Amazon Prime Video ще спре да работи с Джеръми Кларксън заради скандала.

Цялата грешна страна на кралския живот

Вижте повече

Цялата грешна страна на кралския живот

Идва документалната поредица на Меган и Хари.