Най-популярните прически за 2015 според Google

За първи път в историята си, търсачката издаде годишен доклад на красотата, който отразява най-търсените прически за отминаващата 2015 година. Виж какви са тенденциите.

 
 

Кажи ми какво търсиш, за да ти кажа... каква ще е прическата ти. В днешно време, никой не ходи във фризьорския салон неподготвен. Какво е първото нещо, което повечето хора (сигурно и ти) правят, когато искат да променят в косата си? Лесно е – търсят в Google за идеи и снимки.

По-рано тази година, от търсачката представиха своя първи моден доклад, а сега правят същото и за красотата, в частност за косата. Внимателният анализ на използваните при търсенето думи показва недвусмислено какво желаят жените от прическата си. И то в световен мащаб. За да не те отегчаваме със статистики и проценти, подбрахме за теб няколко топ тренда, които рязко се открояват от останалите.

 

COSMO класацията на любимите есенни парфюми е тук!

5 тенденции при прическите според Google:

1. Еволюцията на кока

                                                             

Бухналият кок, който се оформя с помощта на специална гъба за коса е отживелица и то не само според Google, а и според това, което показват множеството знаменитости, бюти влогъри и блогъри. На негово място идва стегнатият кок тип „балерина“, надеждно пригладен и прецизно закрепен.

2. Плитките са голяма работа

Но не кои да е, а тези, обхващащи цялата коса. Бионсе ги носи отдавна, но чак сега тази емблематична прическа преживява подобен бум.

 

Следващите по популярност са холандските плитки, като тази на Кейт Босуорт по-долу, както и тези, обрамчващи главата като корона. Единствено рибената кост губи по точки тази година.

 

3. Край на сивата коса

Този тренд така или иначе не успя да стане хит в България, а според Google “скоро ще изчезне“. Неговото място заемат синьото и лилавото. Според доклада, търсенето за тонове варира от металическо до пастелно и цялостният извод на специалистите от търсачката е, че хората са все по-склонни да експериментират. От друга страна, никой не се интересува от т.нар. коса с цвят на дъгата, така че можем да си отдъхнем – населението на Земята още е с всичкия си.

4. Прическата ти вероятно е „лоб“

Търсенията коса в стил „лоб“ (с дължина до раменете) са 171%, докато тези за „боб“ (къса коса, малко под ушите) е само 65%. Интересно, жените явно искат да експериментират с цветовете, но не са склонни да го правят за дължината на косата и бягат от прекалено екстремните къси или дълги варианти.

5. Бретон и кок за мъжете

Мъжкият кок, станал известен заради Леонардо ди Каприо и Джаред Лето, все още е харесван от представителите на силния пол (ох, дано скоро им омръзне). За всеобща женска радост, сресаният леко назад бретон (основно популяризиран от Кристиано Роналдо и Дейвид Бекъм) печели мнозинството от овациите.