Най-популярните корекции в интимната хирургия

Интимната хирургия е област, която все още не е изследвана из основи, но ето какво открихме за най-популярните операции и необходими ли са, или са по-скоро каприз?

 
 

Интимната хирургия е област, която все още не е изследвана из основи, но ето какво открихме за най-популярните операции и необходими ли са, или са по-скоро каприз?​

Да започнем от там, че козметичните операции в интимната област не се препоръчват от международните асоциации на гинеколозите, но това не означава, че доста голям процент от жените не се подлагат на такива.

12 ежедневни неща, които да правиш за щастлива вагина, виж в галерията по-долу:

Галерия: 12 ежедневни неща, които да правиш за щастлива...

Виж всички снимки

►►► 4 навика, които вредят на вагината ти

Какво точно представлява интимната хирургия и защо някои представителки на нежния пол я предпочитат? 

Пластика на срамни устни

Лабиопластиката представлява отсраняване на тъкан от срамните устни, за да изглеждат по-малки

Някои жени смятат, че срамните устни увеличават размера си с времето. Това не вреди на здравето, но би могло да доведе до поява на дискомфорт в ежедневието, по време на спортуване, а понякога е и причина сексът да бъде болезнен. В тези ситуации, вероятно хирургичната намеса е препоръчителна, защото би облекчила общия дискомфорт.

Вагинопластика

Намаляване на диаметъра на вагиналния канал (проучванията на специалистите сочат, че тя се предпочита най-често от жени, раждали по естествен път)

Раждането разтяга вътрешните тъкани, поради което „там” става широко и жената получава по-малко приятни усещания (но не винаги!) Процедурата представлява изтегляне на тъканта с помощта на малки шевове, в следствие на което диаметърът на канала става по-малък.

Намаляване на клиторалната качулка

Премахване на излишната тъкан с цел засилване на усещанията

Някои жени искат да премахнат част от тъканта, така че клиторът да стане по-отворен и сексуалните им усещания да са по-силни и по-горещи.

Промяната на интимната прическа през годините, виж в галерията по-долу:

Галерия: Промяната на интимната прическа през годините

Виж всички снимки

►►► 7 малко известни факта за интимните инфекции

Има ли подходяща възраст за тези операции?

Този тип хирургични интервенции не се препоръчват от специалистите, освен ако това не е задължително, с цел подобряване качеството на живот и интимното здраве. Всяка зряла жена би могла да се подложи на интимна пластика, стога здравословното й състояние да го позволява. Медицинските центрове често отказват услуги на подрастващите, които търсят нови „стандарти за красота“ и искат да влязат в изкуствените рамки.