Най-лошите любовни съвети през последните 120 години

Днес съветите от ХХ век изглеждат странно, но ни помагат да разберем в какъв свят са живели предишните поколения.

 
 

Хм, не им е било много лесно да изразяват мнението си!

Днес съветите от ХХ век изглеждат странно, но ни помагат да разберем в какъв свят са живели предишните поколения. 

Галерия: 12-те зодии и техните перфектни любовни съвпадения

Виж всички снимки

1902: жената = фабрика за деца
Ема Франс Ейнджъл Дрейк в своето списание за сватби What a Young Wife Ought to Know пише: „От момента, в който се омъжи, жената трябва да се съсредоточи върху раждането на деца. Иначе не е ясно защо се е омъжила“.

1910: ако жена ти не е съгласна с теб – разведи се или я игнорирай

Уолтър Галичен в статията си Woman and How to Tame Her отбелязва: „Съвременната жена често има собствено мнение. Ако тя е способна да слуша, мълчейки, изяснете й коректно в кое не е права. Ако пък не – махнете я от живота си“.

1920: чаят и кафето те правят фригидна

Бернар Макфадън в книгата си Womanhood and Marriage пише: „Чаят и кафето са отрови, чието въздействие върху организма е пагубно. Употребата им в големи количества води до фригидност и безплодие.“

►►►ВИЖ ТУК: 4 грешки при общуването с мъжете!

1930: минус пет точки за крема за лице

Джордж Крейн е ученият, който разработи точковата система, според която можеш да се оцениш какъв мъж или жена си. В този тест се отнемат точки за нелюбов към децата, за червен маникюр, за спане с ролки за коса, за това, че си легнала преди мъжа си – и дори за използването на козметичен крем! Мъжете пък губели точки заради флирт с друга жена в присъствието на съпругата си, за неканени гости на обяд, за сравняването на съпругата с майка им и за влизане с обувки в къщата.

1943: ако си жена, не говори за проблемите си

Едуард Подолски предлага в списание Sex Today in Wedded Life: „Бъди добра слушателка, чуй неговите разкази за проблемите му в работата и не го тревожи със своите трудности преди вечеря. Твоята най-важна задача е да създаваш и да поддържаш егото му.“

1955: твоята кариера се нарича „жена“

Емили Хъртън Мед, брачен консултант, в майския брой на Rider’s Digest съветва: „Да си жена, е отделна работа, съчетаваща в себе си навиците на дипломат, готвач, гледачка, учителка, политик и красиво момиче“.

1960: сексът намалява домашната агресия

Когато жена на име Сю идва при брачния консултант Пол Поупън с насинено око, той й казва, че сама си е виновна – не е разбрала от какво се нуждае мъжът й. В своята колонка в списание Ladies Home Journal Пол пише, че когато след побой жената отказва да прави секс с мъжа си, това предизвиква „внезапен нов взрив на гняв“.

Галерия: Какви са мръсните ти сексуални желания според хороскопа

Виж всички снимки

1973: не обсъждай нищо

В колонка в Ten Commandments for Today’s Wife бил даден този мъдър и полезен съвет: „Не обсъждай навън това, което се случва и се говори у дома. С никого! Нито с майка си, нито със сестра си, нито с приятелката си“.

1984: бъди тромава и слаба

Стейси Рубис пише в книгата си How to Be Popular with Boys: „Бъди слаба и тромава, за да се чувства той по-силен и умел. Постарай се да не нарушаваш чувството му за превъзходство с резки думи и движения“.

►►►ВИЖ ТУК: Кратък женско-мъжки разговорник!

1990: никога не казвай истината

Може би не си заслужава да се вслушваме в съветите от сериалите, но „Приятели“ беше завладял целия свят и зрителите се вслушваха в наставленията на героите. В една от сериите Чандлър казва на Рос (когато той пита кога да напомни на Рейчъл за приключенията им за една нощ): „Преди да й кажеш истината, изчакай подходящия момент. Но най-добре го направи – на смъртното ложе“.

2000: мъжете са зли, гладни или възбудени

Шери Аргов в книгата си „Защо мъжете си падат по кучки“ съветва: „Заради хормоните мъжете могат да бъдат единствено зли, гладни или възбудени Така че, съгласявай се с всичко, не обяснявай нищо и прави това, което ти е нужно“.

2010: винаги действай като дама

В книгата си 10 Commandments for Women Looking for Love Пати Стейнджър пише: „Винаги действай като дама“. Това означава да не псуваш, да не правиш секс на първа среща и да настояваш да се видите през уикенда, ако той настоява това да стане не по-късно от сряда. „Ако мъжът реши, че си леснодостъпна, то се превключи на режим „дивеч, който не може да се улови лесно“.