Любопитни факти от живота на Дженифър Анистън

На 11 февруари Дженифър Анистън стана на 50. За красивия повод решихме да си спомним интересни факти от живота на звездата.

 
 

На 11 февруари Дженифър Анистън стана на 50. Холивудската актриса получи много поздравления от роднини, близки, приятели и от многомилионната армия от фенове по целия свят. За красивия повод решихме да си спомним интересни факти от живота на звездата.

Най-стилните визии на Дженифър Анистън: наслад им се в галерията долу.

Галерия: Най-стилните визии на Дженифър Анистън

Виж всички снимки

►►► Честит юбилей, Дженифър.

Пресата писа, че за 50-годишнината си Дженифър Анистън се приготвя по особен начин: тя е узряла за мнението, че красотата иска жертви, а също и е решила да преразгледа семейния си статус и се готви да осинови дете.

Така че интересните моменти в живота на актрисата определено няма да секнат, но и от миналото й има какво да си спомним.

И така, ето няколко любопитни факта от живота на „съседското момиче“, както я наричат критиците.

1. Цялото име на актрисата е Дженифър Джоана Анастасакис. Според мнението на много хора с такава странна фамилия тя трудно ще пробие в Холивуд, затова бъдещата звезда го опростява, за да се помни по-лесно.

►►►"Приятели" печели милиони дори след финала си.

2. Както се подразбира от фамилията Дженифър има гръцки корени. Баща й е Джон Анистън и майка й – Нанси Доу, също са в шоубизнеса и се снимат в киното. Джен има и двама братя.3. Дженифър е в много лоши отношения с майка си, която цял живот я критикува за външността й, за липсата на деца, за ролите в киното. През последните 10 години от живота Нанси Доу изобщо не общува с Дженифър, а през 2016 г майката на Анистън умира.

4. Дженифър има талант в рисуването от детството си. Една от картините й дори е била изложена в музея на изкуствата „Метрополитън“.

5. Звездата на Джен в киното не изгрява веднага, затова тя успява да поработи като сервитьорка, куриер и телемаркетолог.

6. Много години Дженифър панически се страхува да лети и предпочита наземния транспорт. Тя използва и досега самолети само в краен случай.

7. На малкия екран тя дебютира с Molloy (1990), а първият й филм е хорорът „Леприкон“ (1993). Разбира се, световен успех й носи ролята на Рейчъл в „Приятели“, заради която се налага да свали 10 килограма.

8. Между другото, в началото тя отива на прослушване за ролята на Моника, но все пак продуцентите решават да я дадат на Кортни Кокс и сега е трудно да си представим как всичко щеше да изглежда по другия начин. За ролята си в приятели Дженифър получава „Златен глобус“ и „Еми“

9. Интересен момент е свързан с прическата на Рейчъл Грийн. Стилистът на звездата в онзи момент Крис Макмилан признава, че знаменитата прическа на Рейчъл е създадена по случайност: той без да иска отрязва кичур от косата на актрисата преди снимките на първия епизод на сериала. Само че новата прическа се превръща във вдъхновение за момичетата по целия свят.

10. Дженифър е можела да заеме мястото на Кейт Уинслет в „Титаник“ и на Фийби Халиуел в „Чародейките“, но съдбата разпорежда друго.

11. Няма да повярваш, но и личният живот на звездата преминава не без вмешателството на съдбата. Анистън се запознава с Брад Пит на среща на сляпо през 1998 г. През 2000 г. те се женят, а през 2005 г. се развеждат заради изневяра на Брад с Анджелина Джоли. През миналата година Дженифър се разведе и с Джъстин Теру.

12. Сериалът „Приятели“ подарява на Дженифър не само световна слава, но и най-добра приятелка. Заедно с Кортни Кокс двете вече 20 години вървят заедно през живота. Също така Джен е кръстница на дъщерята на Кортни.


13. Макар и до този момент актрисата да няма собствени деца, тя не спира да помага на благотворителни организации, които съдействат на болни от рак деца и на такива с генетични заболявания.