Най-добрите празнични игри (с алкохол)

Несъмнено ще те развеселят!

 
 

Несъмнено ще те развеселят!

Коледното обратно броене вече започна, а това означава едно: партита, партита и както се досещаш - още партита. От коледното парти в офиса, до онази нощ на Бъдни вечер, която някак си винаги се превръща в повод за наздравици след получнощ. Декември наистина е месец на непрестанни забавления. Имайки това предвид, решихме да съберем всички най-добрите празнични игри с алкохол, които ще ви донесат допълнително празничен дух.

33 идеи за коледната ти маса, виж в галерията по-долу:

Галерия: 33 идеи за коледната ти маса

Виж всички снимки

►►► И Коледното парти предстои след 1,2,3...

Така че, облечи си най-удобния пуловер, увеличи празничния плейлист и налей по питие на цялата компания...

Никога не съм на Коледа

Ако някога си била на парти, вероятно си играла на "Никога не съм". Правилата на тази коледна игра са почти същите, като всеки играч се редува да каже нещо, което никога не е правил на Коледа.

Например: „Никога не съм целувал колега под имела“ или „Никога не съм пила яйчен пунш“.

Играчите пият, ако са направили коледното дело, а тези, които не са - пропускат. Играта продължава до момента, в който всички играчи вземат колективното решение да приключат, защото вече алкохолът си е казал думата и всичко започва да става прекалено лично...

Kris Kringle

Играчите сядат в кръг, като първият казва „Kris Kringle“ на човека отляво на себе си. Това продължава, докато някой обърне посоката на игра, казвайки „Jingle Jingle“ – сега всички започват да казват „Kringle Kris“ на играча отдясно на себе си.

Играта продължава така, докато някой се обърка и ИЗНЕНАДА, трябва да изпие питието си.

Коледна азбука

Може би любимата ни празнична игра! За да определите реда, в който ще играете - използвайте абуката, назовавайки нещо с коледна тема за всяка буква. Това може да бъде песен, храна, украса и така нататък.

Например: А = ангели, Б = баница... Е = елха...

Ако някой от играчите се поколеба или не може да измисли какво да каже, трябва да пие!

Шапката на Дядо Коледа

Тази игра е перфектната, докато чакате храната за коледната вечеря да стане готова. Просто поставете шапката на Дядо Коледа в ъгъла на телевизора и отпивайте всеки път, когато някой на екрана „носи“ шапката.

Огнен венец

Играта на огнен венец е на практика ритуал на преминаване – така че трябва да добавиш това коледно предизвикателство към личните си планове за празничните партита. Ето ги и правилата: всички играчи сядат в кръг с висока чаша (напълнена с празнична алкохолна напитка по личен избор) и се поставя една пълна чаша в центъра. Всяка чаша пред играчите е заобиколена от кръг с обърнати надолу карти за игра – това всъщност е огненият венец. Всеки играч се редува да тегли карта и всеки трябва да изпълни „правилото“ на тази карта, което ще определите още в началото на играта. Колкото по-празнични са правилата, толкова по-добре се получава играта.

Условието на играта е да се запази кръгът. Ако играч развали кръга (оставяйки празнина между две карти), той трябва да изпие напитката, която е поставена в центъра.

Feliz navidahahahad

Може би една от най-емблематичните коледни песни някога (шшшт! Нека не казваме на Марая Кери), „Feliz Navidad“ е звездата на вечерта, когато става въпрос за тази празнична игра с алкохол.

Един от играчите сяда в средата на стаята на стол, а друг от групата пуска песента. Всички останали участници имат задачата да обикалят стола, пеейки песента по възможно най-оригинален начин, променяйки малка част от текста. Ако играчът в центъра се разсмее, той трябва да пие. Но ако някой от пеещите не издържи цялата песен, без да се разсмее - всички пият заради него.

Елените на Дядо Коледа

Преди да започнат играта, играчите решават какви ще бъдат действията, които ще трябва да представи всеки един от деветте северни елена на Дядо Коледа – Дашър, Денсър, Пренсър, Виксен, Комета, Купидон, Донър, Блитцен и Рудолф. Например: действието за Денсър може да бъде повече от ясно - танци. А за Рудолф - да докосне носа си, докато седи на един крак.

След като решите, съберете се и определете кой ще бъде първият играч. След това той трябва да осъществи зрителен контакт с някой друг в групата и да  извика името на някой друг от северните елени. След това този играч трябва да извърши действието за конкретния посочен елен, преди да установи зрителен контакт с някой друг и да извика името му.

Играта продължава, докато някой забрави действието, свързано с този елен – и след това трябва да изпие питието си.

Rockin’ around коледната елха

Нещо като играта Red Light, Green Light от хитовия сериал Squid Game на Netflix – без убийствата обаче – тази игра включва играчите буквално да се клатушкат (или танцуват) около коледната елха, докато върви предварително избрана музика. Когато песента спре, играчите трябва да замръзнат на позиция и всеки, който все още се движи, трябва да изпие питието си.

via GIPHY

Мехурчест понг

Сигурни сме, че не само си чувала, но и си играла бира понг. Е, сега се запознай с мехурчестия понг.

Играта по същество е същата, просто поставяте триъгълник от чаши в двата края на масата. Пълните ги с шампанско (или нещо, което имате под ръка, но също толкова празнично питие), след което се разделете на два отбора. Играчите от всеки отбор се редуват, за да хвърлят топка за пинг-понг в чашата на другия отбор. Когато топка попадне в чаша, играчът от тази страна на масата трябва да извади топчето, да изпие съдържанието и да премахне чашата от масата.

Отборът, който елиминира всички чаши на другия отбор, печели!