Най-добрите бюти процедури за студеното време

Въпреки студа, валежите и облаците, есента и зимата имат своите преимущества. Сега е перфектното време да си направиш онези разкрасяващи процедури, които не са препоръчителни през лятото.

 
 

Нежеланото окосмяване, тъмните петна по лицето, разширените вени, белези от акне или просто вял тен – всички тези проблеми са лесно разрешими с новите козметични технологии.

Експертите обаче, не препоръчват да се подлагаш на някои процедури през пролетта и лятото. Но ако започнеш през ноември, то със сигурност ще изглеждаш напълно преобразена за Нова година!

Галерия: 13 знаменитости, които не изглеждат като себе си

Виж всички снимки

Отстраняване на окосмяването с лазер

Процедурата ще те накара да забравиш за самобръсначката, кола маската и депилатоарните кремове. Резултатите са видими още след първата процедура, а след 4-5 нежеланите косми ще изчезнат от погледа ти завинаги. Как работи: под въздействието на лазера космените луковици се разрушават, тъй като меланина абсорбира светлината. Защо се прави през зимата: след лазерната процедура кожата става чувствителна и е най-добре да не се излага на пряка слънчева светлина. А съгласи се, разходка в жегата по джинси не е най-приятното нещо на света. Цените варират в зависимост от зоната, но за цели крака, например, започват от 350 лв. нагоре за процедура.

►►► Виж тук 11 неща, които си мислиш по време на кола маската!

Пилинги

Друга процедура, която е желателно да се прави зимно време е ексфолирането на кожата с химични пилинги. Тя може да ти помогне в случаите, когато искаш да избавиш лицето си от някои дребни несъвършенства, например белези от акне, както и да подобриш еластичността на кожата и блясъка на тена. Процедурата се провежда на три етапа: повърхностен (премахва само горните слоеве на епидермиса), средно дълбок (премахва по-голяма част от роговия слой) и дълбок (при който се изисква престой в клиника). Броят на процедури отново зависи от състоянието на кожата и желания ефект.

Инжекции

Ако кожата ти е суха, препоръчваме ти курс мезотерапия за интензивно хидратиране. Обикновено, процедурата включва инжектирането на коктейл от хиалуронова киселина, витамини и аминокиселини. Желаеш да се отървеш от повърхностни бръчки? Тогава можеш да се възползваш от филъри само с хиалуронова киселина. При дълбоки бръчки – инжектиране на ботокс. Между другото, ефектът от инжектиране с ботокс е по-дълъг, ако процедурата се извършва през есента или зимата.

Галерия: Звезди, които прекаляват с ботокса

Виж всички снимки

Фототерапия

Тази процедура често е сравнявана с пластичната хирургия. Причината е, че решава много проблеми, но всъщност не изисква скалпел. Основите на процедурата – върху кожата се въздейства с лазерна светлина, изпращана посредством кратки импулси. Ако желаеш да се отървеш от тъмните петна, разширените капиляри, фините линии или просто да с тегнеш кожата, то фототерапията е за теб. За да постигнеш добри резултати, ще трябва да се подложиш на няколко процедури, обикновено от 3 до 5. Цената зависи от броя на използваните импулси и големината на третираната зона.

►►► Виж тук 22 въпроса за филърите и техните правилни отговори!

Склеротерапия

Тази разкрасяваща процедура е сравнително нова, но вече е спечелила верни фенове заради страхотния си ефект върху разширените вени. Механизмът й е лесен: в разширената вена се инжектира със специално вещество – склерозант, което моментално залепване вътрешните стени на вената и съответно нейното запушване. По този начин тя закърнява и накрая се превръща в съединителна тъкан. Плюсовете от склеротерапията – позитивен резултат в 90% от случаите, не оставя белези и най-важното – не включва хирургическа намеса. Защо се прави през зимата? Защото след процедурата е необходимо третираната зона да се увие в стегнат бандаж и да се носят тесни дрехи.

** Отстраняването на окосмяването с лазер, средно дълбоките и дълбоки пилинги, фототерапията и други процедури, свързани с изсветляването на кожата се извършват през есенно-зимния период, защото в противен случай под въздействието на слънчевата светлина се повишава производството на меланин и се появяват хиперпигментни петна. В допълнение, ултравиолетовите лъчи могат да предизвикат алергии и раздразнения, както и да компрометират резултатите от процедурата.