Най-честите секс травми (рейтингът на сексолога)

Хей, ако не ти се е случвало подобно нещо в леглото, си щастливка. Но не се заричай, а внимавай! Защото от стоновете на екстаз до виковете от болка (не изключваме да крещи партньорът ти) – крачката е само една .

 
 

Хей, ако не ти се е случвало подобно нещо в леглото, си щастливка. Но не се заричай, а внимавай! Защото от стоновете на екстаз до виковете от болка (не изключваме да крещи партньорът ти) – крачката е само една.

Какъв секс трик да пробваш според зодията му - разбери от галерията долу

 
 

Хей, ако не ти се е случвало подобно нещо в леглото, си щастливка. Но не се заричай, а внимавай! Защото от стоновете на екстаз до виковете от болка (не изключваме да крещи партньорът ти) – крачката е само една.

Какъв секс трик да пробваш според зодията му - разбери от галерията долу

Галерия: Какъв секс трик да пробваш според зодията му

Виж всички снимки

►►►78 щури луди секс факта

Сексологът Трейси Кокс разказва за най-честите травми, получени по време на секс. И дава съвети как да ги избегнете с партньора.

Според резултати от секс изследване – 62% от британците са претърпели едни или други секс катастрофи. Този резултат още веднъж показва, че дори защитеният секс може да бъде опасен!

Като причина за травмите, пострадалите най-често посочват грубият секс, но дори най-консервативните игри могат да имат ужасни последствия. Секс позите, които при повечето хора водят до травми, са мисионерската за мъжете и кучешката – за жените.

„Логично е да предположим, че по-сложните изпълнения в спортен стил се изпълняват по-рядко, затова и травмите са по-малко там“, казва Трейси.

А, ето го и рейтинга на инцидентите

Загубени играчки

Според думите на доктор Кокс, партньорът ти трябва да прояви невиждан ентусиазъм, за да загуби в теб вибратор, изкуствен пенис или каквато и да е там джаджа. А да ги извади оттам, никак няма да е лесно. Добре ще е, ако изгубената вещ е във влагалището – по-лесният за изваждане вариант. Съвсем друго е, да кажем, ако загубата е откъм другия вход. Оттам играчката може да тръгне на самостоятелно пътешествие из тялото.

„Трудно е да не се паникьосваш в подобна ситуация, но най-добре е просто да изчакаш дефекацията и да провериш появила ли се е играчката. Ако това не се случи или пък започнеш да вдигаш температура, появи се болка в стомаха, започне кръвотечение, веднага отивай в спешното. Да, ще бъде неловко, но повярвай ни, там са виждали къде-къде по-страшни неща“, казва Трейси Кокс.

►►►5 пози за невероятен кунилингус

Счупен пенис

Има три пози в секса, при които най-лесно може да се счупи пенисът. Ако това се е случило с партньора ти, не можете да направите нищо друго, освен да отидете в болница. Но пък можете да предотвратите подобна случка.

„Това може да стане, ако сте използвали прекалено много лубрикант. Ако сте прекалили, е лесно да се поправи, използвайки кърпа, за да махнеш излишното. Позата, размерът на пениса и стилът на, а-х-ам, на ч*кането, също са фактори. Ако достойнството му е прекалено малко и се налага много да се стараете, за да влезе то по-навътре, напълно е възможно да стане белята. Колкото по-голям е пенисът и колкото по-близо се намира мъжът до партньорката си, толкова по-малка е вероятността от фал“, съветва Трейси.

5 задоволителни пози, ако партньорът ти е с микропенис - в галерията долу

Галерия: 5 задоволителни пози, ако партньорът ти е с...

Виж всички снимки

Парене и алергия

Лубрикантите, презервативите, парфюмите или афтършейвът ще предизвикат реакции при хора, които са чувствителни към тях. Това ще доведе до сърбящ обрив или усещане за парене след секс. Реакцията обикновено се появява 10-30 минути след контакт и може да продължи няколко часа или дори дни.

Мъжът може да навреди на приятелката си, ако яде нещо „нередно“ преди секс. Има поне 5 храни, които е най-добре да не се консумират преди консумацията на любов. Например ядки (протеинова алергия) или пикантни храни, които могат да причинят изгаряния по време на орален секс. В този случай и мъжът, но на първо място жената, ще има нужда от натурално кисело мляко или пълномаслено, което да неутрализира реакцията.

Протъркване

Леглото се е оказало тясно и сте решили да се прехвърлите на пода? Първо си постелете нищо. Според думите на доктор Кокс, ако не го направите, от триенето може да се получат травми, равносилни на изгаряния. В разгара на страстта едва ли ще усетиш, но после ще бъде много неприятно. Малко си протъркана? Промий участъка с хладка вода с антибактериален сапун, намажи мястото с антисептичен и антибактериален крем и го превържи или сложи лепенка.

Схванат кръст

Точка за акробати. Реши да покажеш на партньора си силата и ловкостта си? Остави тези неща за фитнеса. Докторката съветва да се движите в леглото бавно, подпирайки се на възглавници, мебели и каквото ви е под ръка. Все пак ти се иска да експериментирате? Поне избягвайте секса прави. Схващането в кръста ще убие всякаква романтика. Случило се е? Вземи аналгетик, намажи се с подходящия за целта крем и си почини.

Посторгазмен болестен синдром

Това нещо все още не е достатъчно проучено, но е известно, че се среща по-често при мъжете, отколкото при жените (съжаляваме, момчета). Засегнатите развиват симптоми на грип или алергия, като запушване на носа, висока температура, кихане, главоболие и сърбеж в очите. Те могат да започнат секунди след оргазма или няколко часа след него. И изобщо не изглежда секси.