Най-честите грешки, когато те снима приятелка

Ето го и отговора защо селфитo е по-предпочитано пред снимка в цял ръст, направена от приятелка.

 
 

Ето го и отговора защо селфитo е по-предпочитано пред снимка в цял ръст, направена от приятелка.​

Има 9 грешки, които се допускат почти всеки път от човека, който те снима и това е една от причните да предпочиташ селфитата пред снимка в цял ръст.

Героите на Дисни си правят селфита, виж в галерията по-долу:

Галерия: Героите на Дисни си правят селфита

Виж всички снимки

►►► 14 проблема на момичетата, които мразят да се снимат

Казват, че има хора с усет за снимки, както и такива, които просто снимат. Ако най-добрата ти приятелка е от втория тип - тогава селфитата вероятно са предпочитания от теб формат снимка. Ето кои са най-често допусканите грешки:

1. Насочва камерата към теб в произволна посока

Когато говорим за заснемане на човек, трябва да не пропускаме важния момент, че ти си човек и не си статичен предмет, който можеш да заснемеш с насочване на обектива към него. Ти не си плоска книга, а човек, който извършва движения, прави мимики има специфични извивки на лицето, които в даден момент биха могли да изглеждат както зашеметяващо, така и ужасяващо на снимката, в зависимост от това под какъв ъгъл, при какво осветление и с какъв израз на лицето си била уловена.

2. Прави само по една снимка

Един кадър и край! Все едно сме през 90-те и лентата ще свърши, ако направи няколко кадъра в позата, в която си застанала. Дори професионалистите правят по стотици кадри по време на фотосесия и след това избират най-добрите и най-сполучливи.

3. Пропуска факта, че първо трябва да фокусира камерата

Не само, че пропуска факта, а дори няма представа, че първо трябва да фокусира камерата и едва след това да натисне бутона. И крайните резултати са снимки, на които се опитваш да разбереш това ти ли си? Твоето лице ли е там?

4. Не сте наясно, че осветлението е от основно значение

А то е! И точно осветлението те кара да изглеждаш като като ангел или като истинско блатно чудовище... Всичко, което трябва да направите, е да намерите ъгъла, под който грее слънцето точно в лицето ти, но не го прави плоско и безформено, а внимателно го подчертава и го прави по-прекрасно дори, отколкото е.

5. Доверява се на силната светкавица

Ярката светкавица като тази на фотографа от детската градина е доста коварен момент. Нищо чудно, че оприличаваш снимките си на тези, които се изпозлват за автопортрет за разпознаване в полицейските управления.

6. Не рамкира правилно кадъра

Ако краката не влизат напълно в рамката на снимката, тогава долният ръб на кадъра трябва да минава в средата на бедрото ти, а ако ръцете не се побират, те трябва да се виждат поне до раменете. А снимките, които заснема приятелката ти до средата на прасеца ти те карат да мислитш, че имаш грозни крака (което съвсем не е така!)

Как флиртуват различните зодии онлайн, виж в галерията по-долу:

Галерия: Как флиртуват различните зодии онлайн

Виж всички снимки

►►► 5 безценни трика за перфектното ти селфи

7. Снима те пред забележителност

Пази си гърба! Ако приятелката ти приклекне и насочи камерата в посока отдолу-нагоре, за да влезе и монумента (който се намира зад теб) в кадър - ти оставаш на заден фон и крайният резултат няма да ти хареса. Затова се качи на стъпала, ако има такива, или се доблици съвсем до статуята, за да останеш сама на преден план.

8. Измества фокуса на кадъра

Снима те толкова от далеч, че накрая изглежда, че ти случайно си попаднала в кадъра... И снимката, на която трябва да изглеждаш невероятно се оказва, пейзажен кадър.

9. Снима те преди да си застанала в поза

И го нарича "естествен кадър", който е прекрасен. Да, действително понякога непринудените снимка са невероятни, но все пак - ако си с отворена уста, затворени очи, размазана спирала, рошава коса... няма да е най-добрият уловен момент, колкото и да е естествен.