Начинът, по който спиш ти причинява бръчки

Достатъчното часове сън могат да забавят процесите на стареене, но начинът, по който спиш ти докарва бръчки. Сериозно сме.

 
 

Всички знаем, че „сън за красота“ не е някаква лишена от смисъл фраза. Организмът ти действа на пълни обороти, за да се възстанови, докато ти спиш.

Това се отнася най-вече за кожата ти, най-големият орган от тялото, върху който недоспиването си проличава веднага.

Галерия: 11 знаменитости, към които времето е било благосклонно

Виж всички снимки

Разгледай коледните комплекти с продукти за грижа за кожата тук!

Така че, как е възможно спането да доведе до формирането на бръчки?

Различни от временните белези, отпечатани от плата на възглавницата върху лицето ти, те са познати още като „нощни бръчки“. Смята се, че са причинени от начина, по който кожата се търка във възглавницата и чаршафите, което с времето разрушава колагена в нея.

 

 

„Нощните бръчки“ са признато от дерматолозите състояние.

Американската академия по дерматология например, поддържа идеята, че спането в определени пози причинява или задълбочава линиите на стареене. Една от тях е спането по корем – гравитацията и продължителното триене въздействат отрицателно на кожата ти.

 

Сънят е важен. Прочети защо!

 

Решението е заспиването по гръб.

Имаш проблем да си лягаш в тази позиция? Единият начин да се научиш е като сложиш под врата си U-образна възглавница, от тези за пътуване. След това обгради лицето с още възглавници отляво и отдясно – те ще ти пречат да се обръщаш насам-натам в съня си.