Началото на нова ера: Принц Чарлз застава начело

Елизабет II дава кралски правомощия на принц Чарлз.

Елизабет II дава кралски правомощия на принц Чарлз.

7 кралски особи и техните тайни за перфектен външен вид, виж в галерията долу:

Галерия: 7 кралски особи и техните тайни за перфектен...

Виж всички снимки

►►► Елизабет II: Никой не може да спре времето

Поради сериозни здравословни проблеми кралицата не успя да се обърне към парламента, съобщават западни медии. Великобритания се готви за нов крал!

Великобритания е в ступор: за първи път от 1963 г. Елизабет II не говори пред парламента. Според официалното изявление на двореца, кралицата не е могла да излезе пред поданиците си "поради проблеми с двигателната дейност". Просто казано, Нейно Величество не може да стане от леглото и да се движи без инвалидна количка (или поне така пишат западните медии).

Вместо кралицата, тържествена реч произнесе принц Чарлз. Истината е, че той изглеждаше депресиран по време на пътя за Уестминстър: в мрежата изтекоха редки кадри от колата. За него това беше първата реч пред парламента и означава само едно: до стъпването на трона остава една крачка.

Припомняме, че по време на цялото си управление Елизабет II пропусна откриването на парламента само два пъти - през 1959 и 1963 г., и двата пъти поради бременност.

През юни 2022 г. Великобритания планира да отпразнува платинената годишнина от управлението на кралицата. Дали принц Хари ще посети важния празник заедно с Меган Маркъл и децата?