Молив за устни – трикове за нанасяне

Не го пренебрегвай, ако искаш устните ти да изглеждат красиви!

 
 

Не пренебрегвай молива, ако искаш устните ти да изглеждат красиви!

1. Избери правилния продукт

Ако искаш да изрисуваш перфектно устните си и да изрисуваш прецизна линия по външния им край, тогава трябва да заложиш на по-твърд молив за устни. Не избирай меки моливи, защото те стоят по-скоро като червило

2. Очертавай внимателно

Ако се стремиш да се сдобиеш с визуално по-големи устни, този съвет определено е за теб. Когато очертваш извън устните си, старай се да не прекаляваш в крайчетата на устата. Това може да направи следите от очертаването прекалено видими, което се превърща в грозна гледка.

3. Съчетавай внимателно

Съчетаването на червилото и молива е от изключително значение. За да избегнеш създаването на голям контраст, гримьорите съветват да използваш молив, който е само с един тон по-тъмен от цвета на червилото. По този начин ще придадеш омбре ефект на устните където краищата са в по-тъмен цвят а средата е в светли нюанси.

4. Не се притеснявай ако сгрешиш

На всеки се случва да направи грешка. Ако и на теб ти се случи, просто се погрижи грешното движение да бъде добре скрито. Използвай коректор, който да нанесеш върху неправилните линии. Разнеси добре коректора с бюти блендът и това е, вече имаш перфектна усмивка.