Можеш ли да пазиш тайна?

Причините да разкриваш някои тайни могат да ти покажат към какво всъщност неумишлено се стремиш.

 
 

Самото определяне на нещо като тайна, ти навява мисли за нещо забранено, а сама знаеш, че забраненият плод е най-желан и най-много от всичко те изкушава да го откъснеш.
Причините да разкриваш някои тайни могат да ти покажат към какво всъщност неумишлено се стремиш.

ОТНОШЕНИЕТО ТИ КЪМ ЧУЖДИТЕ ТАЙНИ РАЗКРИВА САМАТА ТЕБ.

►►►Чисто новата тайна на успеха те очаква тук. Разкрий я.

Тайна между приятели...
„Приятелките ми много споделят с мен. В един момент просто започвам да не издържам, изпускам се и без да се усетя разказвам на някой друг. Особено, когато става дума за нещо лошо понякога не мога да го задържа в себе си. Трябва доста добре да си набия в главата, че не трябва да казвам на никого, защото иначе понякога си позволявам да го правя. Може да се каже, че съм нещо като довереница на повечето мацки в компанията.“, Симона (29г.)

Cosmo разкритие: Разказването на чужда тайна има две функции. Едната е да покажеш колко си ценена, защото са те счели за достойна да научи тази важна информация. И другата – да се успокоиш за собствените си проблеми благодарение на чуждите, дори и да са на хора, които обичаш истински. Симона не успява да изпита съчувствие, защото не е способна да се постави на мястото на приятелките си. Те от своя страна със сигурност подозират, че тя ще разкаже чутото, затова може би се опитват индиректно да разпространят нещата, които трудно понасят сами. Във всеки случай... една истинска тайна едва ли ще бъде споделена.


Тайна между колеги...
„В работата обичам да бъда в течение на историите на повечето си колеги. Лошото е, че не мога да лъжа. Ако някой ми зададе въпрос, лесно се изпускам... Веднъж успях да се наместя по средата на грандиозен конфликт, когато споделих на една от колежките си за повишението на друга.“, Карина (31г.)

Cosmo разкритие: В службата обикновено сме поставени в социална среда с доста враждуващи страни. Затова често подчинените коментират живота на по-висшестоящите. Карина дори може би без да осъзнава търси начини за провокацията на различни конфликти като така тя психически успява да компенсира за своите собствени служебни трудности, както и личните си проблеми.


Тайна в семейството...
„Когато братовчедка ми се сдоби с венерическа болест, просто не се сдържах и разказах на приятелките си. Разказването на такъв тип „забавни“ истории ме прави център на вниманието, а знам, че това харесва на хората. Когато това засяга близките ми, пък, имам чувството, че някак си съм част от историята...“, Кристина (27г.)


Cosmo разкритие: Във всяко семейство има съперничество, което трае от детството или дори от по-далечен период или поколение. Като разкрива тайната на братовчедка си, Криси се опитва да я принизи по някакъв начин, но всъщност показва известна доза завист. Освен това поведението й издава начина, по който тя си присвоява чуждите истории, тя си доставя удоволствие от премеждията на други.