Може ли утешителният секс да се превърне във връзка

Представяме ти най-новия термин в любовта: „Лошата палачинка“. Но може ли хем вълкът да е сит, хем агнето да е цяло?

 
 

Представяме ти най-новия термин в любовта: „Лошата палачинка“. Но може ли хем вълкът да е сит, хем агнето да е цяло?

Неделя е и се каниш да си направиш куп пухкави палачинки. Маслото се е разтопило, шпатулата ти е под ръка и тестото е забъркано.

Чакаш да се появят балончетата, за да обърнеш палачинката, подпъхваш лопатката под ръба на полуготовата палачинка, но разваляш формата и не успяваш да я обърнеш. Все пак изчакваш 10-ина секунди да се досготви, слагаш я в чинията и се опитваш да я изядеш. В крайна сметка установяваш, че не става и я хвърляш в кофата.

Представяме ти най-новата метафора за любовния живот: „Лошата палачинка“ (ЛП).

Виж кои зодии са обсебени от секса в галерията долу:

Галерия: Кои зодии са обсебени от секса

Виж всички снимки

Какво е „Лошата палачинка“?

По подобие на неуспешната първа палачинка, която се опиташ да направиш, ЛП е първата среща с нов мъж след края на дълга връзка. Обикновено тя е пълен провал.

„Лошата палачинка никога не може да се превърне във връзка“, казва героинята на Моли Бернар, Лорън, на героинята на Хилари Дъф Келси във филма „По-млади“. „Тя е предварително обречена на неуспех.“ Затова остави свестния мъж за по-късно и си направи лоша палачинка. Звучи лесно, нали? Анабел Найт, специалист по отношенията на Lovehoney, ни напомня, че трябва да имаме предвид тъгата след края на връзката, когато се втурваме в нова, независимо дали е лоша палачинка, или не.

„Без значение дали ти си сложила края на връзката или не, си дай време да се възстановиш емоционално“, съветва тя. „Много често новото познанство е просто за разсейване, което не е много честно нито за теб, нито за другия човек.“

Но забавно ли е това? Да добавим и щипка случайни запознанства към вече съществуващата смес от приложения за запознанства и двусмисленото отношение към секса в днешно време. Тази смес може да създаде омагьосан кръг от лоши палачинки. Но когато търсиш утеха в случайния секс, това може да е идеална комбинация.

►►►Мъже отговарят на твоите секс въпроси

„Несериозните връзки са различни от сериозните връзки, но могат да са полезни и да възвърнат увереността след тежка раздяла. Все пак трябва да внимаваш да не се задълбочиш твърде скоро след края на предишната си връзка.“

Другата страна на палачинката

Но дали две лоши палачинки правят една хубава? Старият лаф, че най-лесният начин да преодолееш някого е да легнеш под някой друг, е верен, когато и двамата сте в подобно душевно състояние.

„Ако ти си прекратила предишната си връзка, явно си в настроение за нова любов“, казва секс терапевтът Дезри Спирингс. „Скъсването изисква време и подготовка и докато си приключила с процеса, си минала през скръбния период и си готова за нова връзка.“

Найт е донякъде съгласна, но отбелязва, че трябва да осмислиш защо предишната ти връзка се е провалила и да си направиш изводите. Точно в този момент една лоша палачинка може да бъде полезна. Но трябва да си сложиш някои ограничения.

►►►Неговият секс-страх номер едно

„Определи какво ти харесва и какво не“, съветва Спирингс. „Често след раздялата хората още се опитват да общуват с бившия партньор или го дебнат в социалните мрежи. А когато са честни със себе си, може да се почувстват по-зле. Когато си разбрала какво ти харесва, си наложи някакво ограничение. Например, че няма да контактуваш с бившия, освен ако не е по някакъв важен битов или финансов въпрос.“

Преди да решиш да си вземеш една лоша палачинка, за да се успокоиш, имай предвид, че този тип връзки рядко са трайни. Може да продължи известно време, но в един момент ще разбереш, че ти трябва време сама, за да се успокоиш и да осмислиш нещата.

„Ако срещнеш някой, когото наистина харесваш, си направи услуга и изчакай малко“, казва Найт. „Връзката ще има много по-голям шанс, ако и двамата я започнете щастливи и емоционално здрави.“

И не забравяй, че единственият багаж, който можеш да занесеш в новата връзка, е дамската чантичка. Пълна с палачинки.

„Случайното необвързващо забавление с някого след тежка раздяла може да е хубаво, но бъди внимателна.“