Модният дизайнер Алесандро Микеле напусна Gucci

Той направи революция в световния луксозен естетически бизнес от пристигането си през 2015 г.

от

© Getty Images

49-годишният дизайнер Алесандро Микеле напуска Gucci. Новината дойде от модната къща.

Марко Бизари, президент и главен изпълнителен директор на Gucci, благодари на Микеле за отдадеността му и безусловната му любов към лейбъла през последните осем години. Франсоа-Анри Пино, председател и главен изпълнителен директор на компания „Kering“, която притежава Gucci, заяви, че постигнатото от Микеле дълго ще се счита за важен период в историята на марката: „Неговата страст, неговото въображение, неговата изобретателност и култура поставиха бранда в центъра на вниманието, където му е мястото. Пожелавам му невероятна следваща глава в неговия творчески път“.

© IMaxTree

От своя страна Микеле нарече Gucci „моят дом, моето второ семейство“. Той благодари на целия екип и на всички, които подкрепиха Gucci: „Нека продължавате да се храните с поетични и всеобхватни образи, оставяйки верни на своите ценности. Продължавайте да живеете според страстите си, тласкани от вятъра на свободата”.

„Има моменти, когато пътищата се разделят поради различните гледни точки, които всеки един от нас има. Днес приключва едно необикновено пътуване за мен...“, се казва в официално изявление на Алесандро Микеле.

Още с първата си колекция за есен-зима 2015/2016, която успява да създаде само за пет дни, прави същинска революция - не само в Gucci, а в целия моден свят. Алесандро удря право в целта. Той не следва тенденции и не се влияе от другите дизайнери, има собствен поглед върху модата и гледа доста креативно на работата си. Микеле се ръководи само и единствено от живота, от това, от което ти и аз имаме нужда да видим в този момент. Затова никога не знаем с какво ще ни изненада.

© IMaxTree
© IMaxTree
© IMaxTree
© IMaxTree

Не случайно Gucci е сред най-свободните модни лейбъли, които изобщо не слушат никакви стереотипи, нито за пол, нито за красота или традиции.

Gucci представи нова тенденция в маникюра

Вижте повече

Gucci представи нова тенденция в маникюра

Не всеки би се престрашил да рискува с подобни нокти.