Модни нюанси за боядисвана коса

Тенденциите за 2020 г. в боядисването на косата: модерна технология и актуални нюанси.

 
 

Ако не си готова за радикална промяна на цвета, но все пак искаш да го освежиш, тогава обърни внимание на тенденциите в боядисването на косата за 2020 година. И впечатли всички със сияйната си визия!

Боядисването на косата всъщност си е вид оцветяване, базирано на няколко различни нюанса. Сигурни сме, че често се стремиш да постигнеш ефекта на естествения цвят, който става възможен с помощта на различни техники, но пък това не означава, че не е добро решение и да се прояви творчество, и да се направя кичури – едноцветни, разноцветни и т.н. Такъв тип експерименти с нюанси ти позволяват да създадеш по-жизнен цвят, играейки си с естествените акценти и наличните нюанси. Подготвихме ти компилация от най-новите тенденции в боядисването на косата, без които не можеш да изпратиш годината.

Актуални цветове за твоята коса през пролет 2020, виж в галерията по-долу:

Галерия: Актуални цветове за твоята коса през пролет 2020

Виж всички снимки

►►► 10 правила за успешно боядисване на коса

Боядисване на тъмна коса

Боядисването ти позволява да придадеш по-тъмен нюанс, дълбочина и обем на твоя цвят. (Това се вижда много ясно на всички снимки на повечето звезди с тъмни коси.) Има няколко варианта за стилно боядисване на тъмната коса, които ще бъдат особено актуални през 2020 г. Ето кои са най-ефективните техники:

• Balayage: създава ефекта на изсветлялата от слънцето коса, с помощта на освежаващи кичури в кестеняви или светлокафяви тонове.

• Ombre: преход от по-тъмен нюанс към по-светъл. Може да бъде с по-изразена граница между цветовете или по-плавна.

• Airtouch: е нова тенденция в боядисването, която ти позволява да добавиш обем и да създадеш естествени цветни оттенъци на базата на естествения ти основен цвят.

• Цветни кичури: тази опция за боядисване на тъмна коса добавя повече креативност към цялостния външен вид.

Боядисване на светла коса

Боядисването на светлата коса ще ти помогне да си създадеш един по-естествен „образ на блондинка“. Сред най-подходящите и актуални техники стилистите препоръчват:

• Ombre: с опция за оцветяване на светлата коса с преход от руса към по-светлоруса.

• Babylights: деликатно изсветляване на кичури от горния слой на косата. Това е нежна и красива техника, но отнема много време.

• Боядисване чрез добавяне на по-ярък нюанс: розово, лавандулово, зелено, синьо, сребристо и т.н.

Боядисване на руса коса

За да запазиш естествения чар на светлия нюанс, но и в същото време да го направиш по-жив и динамичен, можеш да боядисаш косата си. Най-успешните методи ще разгърнат цялата красота и изящество на твоята житна и/или пепелна коса.

• Перлено оцветяване – придава на косата хладен и перлен оттенък.

• Калифорнийско подчертаване – създава ефекта на изсветляла коса в стил - момиче сърфист.

• Изсветляване – техника за боядисване на светлата коса, при която отделните кичури са потъмнели.

Боядисване на къса коса

През 2020 г, по прогнози на стилистите светът ще бъде пленен от късите прически. За да бъдеш още по-оригинална, боядисай (вече) късата си коса. Помисли си за най-ефектните варианти за трансформация и не се колебай да опиташ!

Боядисване на коса със средна дължина

Косата със средна дължина ти позволява да експериментираш с много и различни оцветяващи методи. С прическа средна дължина – на практика си неограничена в избора на техники и нюанси, например, боядисване в бежови и карамелени нюанси, Balayage, Ombre и т.н.

Боядисване на дълга коса

Дългата едноцветна коса може да изглежда... малко скучно. За да й придадеш по-атрактивен вид – внеси още един цвят.

via GIPHY

И когато вече си се сдобила с възможно най-актуалната визия за тази година - дължината на косата ти е в крак с модната тенденция, а цветът, който си постигнала (след доста труд) е сияен и ослепителен, последното нещо, от което имаш нужда е да го загубиш и цялостния ти външен вид да пострада... Спокойно! Имаме предложение за теб.

Color Perfecting Shampoo е шампоан, който ще се погрижи да запазиш идеалния си цвят за по-дълго време. Този нов съюзник на боядисваната коса удължава блясъка на цвета и съживява сиянието на изрусените кичури.

Color Perfecting Shampoo ти осигурява пълна защита в три стъпки:

  1. Заключване на цвета и защита срещу изсветляване.

  2. Възвърната красота и удължен блясък.

  3. Защита на скалпа и успокояване на раздразнението.