Модел за подражание: 7 урока за успех от Дженифър Лопес

Всичко, което трябва да научиш от великата латино дива!

Напоследък Дженифър Лопес е сериозна тема на разговор: 53-годишната певица се омъжи повторно, наслаждава се на медения си месец, радва дори недоброжелателите си със зашеметяващата си фигура, носи невероятни тоалети и се снима във филми. Кариерата й на актриса и певица е над 30 годишна, а Джей Ло не намалява темпото и не остава в сянка. Такава жена може да бъде само модел за подражание и определено има какво да научим от нея.

Възрастта е само число

Миналият месец Дженифър Лопес навърши 53 години, но вместо да се оттегли в сянка, нервно броейки бръчките в ъгълчетата на очите си носталгично по славното минало, Лопес живее в настоящето: поти се във фитнеса, кара хората да ревнуват от нейното великолепно тяло, носи разголени тоалети, както през 90-те и 2000-те, работи активно, снима се във филми и пътува по света за концертни представления и очевдино няма намерение скоро да спира!

Усилената работа е ключът към успеха

Една от важните части от биографията на Дженифър Лопес е нейната фантастична упорита работа. Лопес е средната дъщеря от три деца, родителите й са пуерториканци и навремето е трябвало да положат големи усилия, за да се установят в Съединените щати. Като дете Джей Ло живее със семейството си в Бронкс, далечен непрестижен район на Ню Йорк, гъсто населен с мигранти и хора на прага на бедността. След като постига успехи, Лопес често говори за ежедневието си, което започва с ранно ставане в пет или шест сутринта, за да прекара около час в метрото по път към кастинга или да тренира в залата за танци.

Сега Лопес не прави никакви компромиси със себе си: тя също работи усилено, за да поддържа форма и да може да прави това, което харесва. Фактът, че Джей Ло изглежда толкова красива и е толкова успешна на своите 53 години, е заслуга на нейната упорита работа.

Галерия: Неповторимият стил на Дженифър Лопес

Виж всички снимки

"Твоето тяло си е твоя лична грижа!"

Във всеки смисъл това е вярна максима за Дженифър Лопес. Първо, тя доказва, че извивките са секси много преди Ким Кардашиян и никога не се е срамувала от тялото си. През 90-те, когато светът е бил обхванат от хероинов шик и болезнена слабост, Лопес е успяла да запази виждането си за живота и да се наслаждава на формата, в която е, постоянно показвайки тялото си в бански костюми, клинове и отворени рокли, без да слуша никой, който мисли, че след 50, трябва да бъдеш по-скромен.

Второ, Лопес е наясно, че за да поддържа такава форма, трябва да полага усилия и да тренира много. Лопес с удоволствие качва селфита от фитнес залата, като с една снимка постига двете си най-големи цели: така тя демонстрира както любовта към тялото си, така и факта, че това тяло е резултат от упоритата й работа върху себе си.

Стилът е израз на личните разбирания

Дженифър Лопес очевидно разбира, че дрехите са начин да изразиш себе си и мнението си. Тя винаги е била отворена към носенето на скъпи бижута, за да покаже успеха си, оскъдни рокли, които подчертават гордостта й от фигурата й, и ярки щампи и цветове, които изразяват експлозивната й латиноамериканска природа. От друга страна, Джей Ло спокойно може да замени всички тези неща за демократичен деним и удобни широки дрехи и анцузи, които да напомнят: „Все още съм Джени от Бронкс“.

Нова доза стайлинг вдъхновение от Дженифър Лопес

Вижте повече

Нова доза стайлинг вдъхновение от Дженифър Лопес

Стиловата поредица на Джей Ло все още не е приключила. Истински моден хамелеон!

Най-добрият отговор на всяка критика е работата върху себе си

През 30-те години на кариерата си Дженифър Лопес е чувала много негативизъм по своя адрес: казваха, че не може да пее, не може да танцува, няма глас, няма стил, няма вкус, няма актьорски умения... Какво направи Лопес в отговор на критиките? Тя работи още повече. Самата тя често говори за това в интервюта. Ако наистина обичаш това, което правиш, тогава всяка следваща година се превръща в повод да преосмислиш работата си и да направишн нова точка на растеж от провала.

Осъзнаването на целите и задачите е по-важно от способностите

В едно интервю Лопес казва, че след като си открил своя талант или любима работа, все още трябва да работиш усилено, за да развиеш способностите си, тоест никой не се ражда веднага способен и готов за по-добра версия на себе си. От малка Лопес знае, че иска да бъде актриса и да се изявява на сцената, и тя работи усилено за това, дори когато й казват, че няма да постигне нищо.

Дори Джей Ло наистина да няма изключителни вокални способности и да не е най-добрата танцьорка на планетата, тя все пак разбира, че нейната професия е да забавлява публиката си, да им даде шоуто, което очакват и да покаже нещо красиво, да говори за важни неща и да споделя енергия и как го прави. Лопес винаги е готова за работа, защото разбира защо го прави и къде отива.

"Трябва да се гордееш с корените си!"

Започнала кариерата си в шоубизнеса в средата на 80-те, на Лопес често са казвали, че няма да постигне нищо, защото е испанка. Бъдещата звезда обаче не се предава и доказва, че корените са нейното предимство. Първо, нейният външен вид я отличава от конкурентите й. И второ, латиноамериканската и испаноамериканската аудитория е огромна и много емоционална, и това е голям плюс за кариерата й, защото за тези хора тя е рядък пример за успех на латиноамериканска певица и актриса на световната сцена, тя знае как да говори на един език с тях, включително да записва песни на испански. Лопес никога не се е срамувала от корените си, напротив, изтъквала ги е!