Модел с „една вежда“ скандализира интернет

Изхвърлете пинсетите, момичета!

Ако някога си имала проблем с буйни вежди, слети в една, вероятно се е намерило кой да те посъветва да ги оформиш.

Галерия: И звездите бъркат формата на веждите

Виж всички снимки

Моделът Скарлет Кастело изглежда не обръща внимание на подобни съвети, защото е оставила веждите си в абсолютно естествен вид.

В интервю за Teen Vogue, Кастело обясни как се е научила да обича и да не се притеснява от „едната си вежда“.

„Майка ми винаги ми казваше, че е хубаво да имаш дебели вежди, тъй като тя винаги е имала тънки и ги е попълвала с молив. Когато бях на 15г. исках съвършено оформени вежди, но тогава бяха на мода по-плътните, затова реших да оставя и моите такива. Разбира се и фактът, че Фрида Кало е моя лична любимка изигра голяма роля в избора ми. Веднъж дори се превъплътих в образа й , показвайки огромната си любов към нея“, разказа Скарлет.

Модната агенция, за която работи Кастело също подкрепя идеята за буйните й вежди и от няколко години насам, моделът не ги е докосвал с пинсета.

►►► Как да оформиш веждите според формата на лицето

„Мисля, че изглеждам много по-добре по този начин. Вярвам, че всеки трябва да бъде такъв, какъвто е създаден. Страхотно е да се чувстваш уверен с естествената си красота. Получавам повече положителни, отколкото отрицателни коментари. Разбира се, са ме обиждали заради външността ми, наричайки ме „звяр“ и „превзета феминистка“, но аз не обръщам внимание на хейтърите“, заяви моделът.

Скарлет използва единствено гел за вежди, за да ги подчертае и е уверена с начина, по който изглежда.

Е, момичета, ако и вие имате буйни вежди, то няма причина да се притеснявате.