Множествени оргазми и как да ги постигнеш

Мит или реалност са множествените оргазми? Нека разберем.

 
 

Множествените оргазми са нещо като G-точката. Някои хора смятат, че са мит, а други... че изобщо не съществуват.

И какво представляват всъщност? Дали са няколко оргазма, които следват един след друг или просто по-силен оргазъм от друг път? Разказваме ти всичко, което открихме (и как да получиш тези митични същества).

Виж секс позите за разтърсващ оргазъм (галерията долу):

Галерия: Секс позите, които ти гарантират експлозивен оргазъм

Виж всички снимки

Какво точно са множествените оргазми?

След като прочетеш следващите редове, много вероятно е да се увериш, че самата ти си ги изпитвала. Случвало се е ако си получавала повече един оргазъм в рамките на един сексуален акт. Също така се е случвало, ако си получавала един супер силен оргазъм или два-три поредни.

Може ли всеки да ги постигне?

Тъй като оргазмът включва повишаване на сърдечния ритъм, дишането, мозъчната активност и мускулните спазми, рефракторният период (през който гениталиите са неподатливи на стимулация) след оргазъм служи като естествен начин организмът ти да възвърне естествените си функции. Едно от преимуществата, че имаш вагина е, че рефракторният период е много по-къс от този на притежателите на пениси. Клиторът обикновено се нуждае от минута-две, преди да може да приеме още стимулация и нашите тела могат да се задържат на върха на сексуалното удоволствие дори след оргазъм.

►►► 10 тайни на жените, които получават оргазъм често

Как да започнеш да ги изживяваш?

Факторите, които водят до множествени оргазми са твърде много. Колкото по-възбудена си, толкова е по-голяма вероятността екстазът да ти се случи. Причината е, че силната възбуда води до по-силно кръвоснабдяване на гениталиите, което от своя страна прави ерогенните зони по-чувствителни. Вероятността ти за множествени оргазми се увеличава още, ако не си стресирана и уморена. Важно е и да разполагаш достатъчно време, а не да пришпорваш нещата.

1. Фокусирай се върху пътешествието, а не върху крайния резултат

Не помага, ако се съсредоточиш твърде силно върху мисълта за получаването на множествени оргазми, да не говорим да ги броиш. Съзнанието ти трябва да е в абсолютен покой, вместо умишлено да се стремиш да постигнеш определена цел. Запомни – много от жените имат потенциала да изпитат множествени оргазми, но са възпрепятствани. Препятствията са често психологически, като например да се напрягаш твърде силно да постигнеш нещо.

2. Бързай бавно

Имаш по-голям шанс да стигнеш до върха многократно, ако си „подготвена“ с различни външни сексуални стимуланти. Музика, свещи, масаж, еротични филми – каквото те възбужда най-много. Когато сексуалната енергия нарасне достатъчно, ти ще си много по-чувствителна към докосванията на партньора си.

Открий кои са най-перверзните зодиакални знаци в галерията долу:

Галерия: Най-перверзните знаци в зодиака

Виж всички снимки

3. Дразнение

След като тялото ти вече отговаря на допира, може да продължите с докосване по гениталиите, но без проникване. Когато се стремиш към множествено оргазми, всъщност е по-добре първо да изживееш един оргазъм, предизвикан от директна клиторна стимулация – с вибратор, орален секс или пръсти.

4. Продължи с възбудата и след оргазма

След първият ти оргазъм, вече си свободна да експериментираш. Ако клиторът ти е твърде чувствителен, че не може да издържи дори на най-нежния допир, нека партньорът ти да се насочи към останалите части на тялото – да си играе с гърдите ти или да те целува навсякъде, но не по клитора. Нека се върне към него, когато се почувстваш готова.

5. Стисни мускули

Най-сигурният начин да удължиш оргазмите си е като редовно си правиш упражненията на Кегел всеки ден.

►►► 10 неща за аналния секс, които никой не ти казва


Различните видове множествени оргазми

Клиторни

Неколкократните клиторни оргазми са по-вероятни, когато върху клиторът се оказва директна стимулация. Това се постига с мастурбиране или секс пози, които улесняват допира до клитора (като ездачката, например).

Свързани с G-точката

Тя съществува! Не оставяй никой да те убеди в обратното! Представлява ерогенна зона, която се намира на 2-3 см. навътре във вагината (върху предната й стена) и е богата на нервни окончания. Силно вероятно е да получиш множествени оргазми заради G-точката, ако тя бъде стимулирана веднага след първия оргазъм – идеалното време е след около 30 секунди. Лесно е тя да бъде стимулирана по време на секс. Повдигни таза си с помощта на възглавници или помоли партньора си да проникне в теб в „кучешката“.

Свързани с A-точката

Съществува и такава. Тя се намира на задната страна на вагината, съвсем навътре в нея. Нейната стимулация предизвиква лесно множествени оргазми, тъй като А-точката няма рефракторен период, тоест може да се стимулира отново и отново. Най-добрият начин да се достигне е с дълбоко проникване или анален секс. Разбира се, ти сама ще стигнеш до изводите кое те възбужда най-много, защото познаваш тялото си най-добре.

Успех и напред към множествените оргазми!