Мила Кунис "нападната" от украинци, след като нарече борша руско ястие

Актрисата си навлече гнева на украинските интернет потребители заради това свое изказване.

от

"Боже, какви времена! Горката Кунис. Трябва вече да е по-внимателна с борша", пише потребителят heroinet.

© Getty Images

Милена Марковна Кунис, известна като Мила Кунис, е американска актриса, родена в Чернивци, Украинска ССР. Наскоро актрисата говори в интервю за Harper's Bazaar, в което разказа за любимите си ястия, а изявлението й предизвика много гневни коментари, главно от украински потребители.

Видеото беше публикувано преди месец, но през последните дни в мрежата се надигна нова вълна от критики, когато на интервюто беше обърнато внимание в Twitter. По-специално на думите на актрисата, че майка й готви много добре руски ястия. „Започвайки с пелмени, кнедли, а също и боршът е вид руска супа от цвекло“, каза Кунис. Тя отбеляза още, че руснаците обичат риба и кисели краставички, но веднага добави: „Руснаци, украинци – сега са времената, в които дори не знаеш как да се наречеш“.

Мила Кунис: Аз съм ужасна майка

Вижте повече

Мила Кунис: Аз съм ужасна майка

Мила Кунис сподели за трудностите на самоизолацията с двете деца: „Опитах се да избягам от къщи“.

Именно тази фраза обиди много коментатори. „Може и да си роден в Украйна, да събереш 30 милиона долара, за да помогнеш на Украйна, и пак да не разбираш разликата между руснаци и украинци“, пише потребителят на Twitter vladazatsarynna. Звездата беше упрекната и за това, че приписва борша и кнедлите на руснаците, а не ги причислява към украинските ястия. "Тя е украинка, но не знае нищо за тази страна. Искаше да покаже колко е готина, но не се получи", пише коментаторът Ленар Роман.

Макар и родена в град Черновци, който е част от Украинската ССР, преди това в различни интервюта Кунис се определяше, както като рускиня, така и като американка (Кунис живее в САЩ със семейството си от детството си). През март тази година тя и съпругът й Аштън Къчър подкрепиха украинските бежанци, като дариха 3 милиона долара и стартираха мащабна кампания за набиране на средства.

Също така Кунис призова Запада да не възприема всички руснаци като врагове. Тази своя позиция тя изрази в интервю за Мария Шрайвър.

Галерия: 12 секси прически от Мила Кунис

Виж всички снимки