Меган Маркъл тотално загърби кралското семейството

Тя не иска да има нищо общо с тях, докато Хари има още неща за довършване

от

Херцогинята на Съсекс „се отдалечи“ от кралското семейство, докато принц Хари все още има „недовършена работа“, казва авторът на „Endgame“ Омид Скоби пред PEOPLE.

Меган Маркъл е фокусирана върху бъдещето и семейството си с принц Хари.
© Getty Images

„Още в началния процес на писането на книгата някои от източниците ми, на които наистина се осланиях в по-ранните години, този път ми заявиха: „Знаете ли какво? Тя не иска да има нищо общо с това“, казва Скоби, който отразява случващото се в кралското семейство повече от десетилетие.

„За Хари е различно. Той все още има недовършена работа, когато става въпрос за битките му с пресата. Неговото предизвикателство ще бъде да намери баланс, така че да работи в пространство, което не е свързано с връзките от миналото“, казва той. Все пак Меган и Хари поддържат комуникация с крал Чарлз – те честитиха рождения ден на монарха във вторник.

© Getty Images

„С Хари нещата стоят по друг начин. Все пак това е баща му. Той предпочита да има контакт с него, отколкото да го отреже напълно. Следователно, когато говорят, често Хари протяга ръка за помирение“, казва Скоби. „Бях изненадан да науча, че дори Меган има някаква кореспонденция с Чарлз, изпращайки снимки на децата. Така че желание има."

През май Хари се появи за кратко на коронацията на баща си крал Чарлз и кралица Камила, но не беше поканен да се присъедини към кралското семейство на дворцовия балкон. Меган и децата им принц Арчи, 4, и принцеса Лилибет, 2, останаха вкъщи, за да празнуват рождения ден на Арчи.

Скоби описва, както разпадането на кралското семейство, така и отслабването на съвременната монархия в „Endgame“. Според автора Хари „е в огледалото за обратно виждане“ за своя брат принц Уилям.

„Уилям е толкова напред в своето пътуване, че това, което е важно днес, е много различно от това, което беше важно преди 10 години“, казва Скоби.

„Когато говоря с хора от двореца наистина се усеща, че изявите на Хари и Меган са просто дразнещ шум. Чувствата на този човек вече не струват нищо. Това е типично за всяка голяма корпорация. Знам, че е различно, защото те са семейство. Но както знаем отдавна, значението на семейството е много различно за тях“, казва той.


В същото време лоялността към монархията на 41-годишния престолонаследник Уилям е видна, като той дори тихо сътрудничи на пресата в Обединеното кралство, за да подкопае Хари.

Близо година след като Хари разкри болезнения разрив със семейството си в мемоарите си „Spare“ и светът научи колко голямо е разделението между двамата братя, „абсолютно нищо не се е променило“, казва Скоби.

Болката и гневът между Уилям и Хари – единият, принцът на Уелс и бъдещ крал, а другият, херцог на Съсекс – сега се е превърнала в нещо по-студено и непоколебимо, казва Скоби. А именно - в безразличие.

„В Spare има изказване на Хари, което звучи като последен опит да каже на семейството си как се чувства от години“, казва той. „Защото очевидно никога не е имало достатъчно отворена комуникация, за да водят подобни разговори или да споделят тези чувства.“

"Не Чарлз беше моят истински баща": Силни думи на Хари в съда

Вижте повече

"Не Чарлз беше моят истински баща": Силни думи на Хари в съда

Принц Хари направи гръмко и неочаквано изявление в съда. Дворецът е тотално "разклатен".