Меган Маркъл: Стереотипите ме доведоха до ДНК тест и ходене на пръсти

Нова седмица - нов подкаст от херцогинята на Съсекс.

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Този път темата на дискусията в подкаста на Маркъл бе стереотипът "Яростната черна жена", в който херцогинята сподели опита си от дискриминацията на расова основа, съответно по темата коментираха и нейните гости - актрисите Зиуе Фумудо и Иса Рей.

Момичетата обсъдиха трудностите, пред които са изправени чернокожите жени, а именно расизма и сексизма. Според Меган стереотипът се корени в дните на поробването на африканците: „Страхувах се, че заради стереотипа за чернокожите жени ще ме възприемат като твърде решителна и волева. Затова се опитах да ходя на пръсти: страхувах се да поискам това, от което имах нужда. Мислех, че ще изглеждам взискателно и наперено. Но, Боже мой… просто се опитвах да изясня ситуацията.“

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Меган допълва, че когато се е явила на прослушване за ролята на чернокожа жена й направило впечатление, героите били написани според принципа на едно и също клише - бели и черни.

Меган Маркъл: Най-големите ми разочарования са детството и Хари

Вижте повече

Меган Маркъл: Най-големите ми разочарования са детството и Хари

Меган Маркъл говори в нов подкаст за детството си като в приказката за „Грозното патенце“ и разочарованието след брака си с Хари.

Малко по-късно в хода на разговора херцогинята сподели, че наскоро се е подложила на генетичен тест, който показал, че е 43% нигерийка, за да бъде вече категорично ясен произходът й.

5 неудобни истини за Меган Маркъл

Вижте повече

5 неудобни истини за Меган Маркъл

„Тя поиска всичко най-скъпо за себе си и кръсти сина си на комикс“: 5 остри факта за Меган Маркъл от новата книга на Том Бауер.