Меган и Хари казват истината: Елизабет II е приела името за дъщеря им

Как Елизабет II е реагирала на избраното име за дъщерята на Меган Маркъл и принц Хари?

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Реакцията на кралица Елизабет II на новината, че херцогът и херцогинята на Съсекс са кръстили дъщеря си на нея, беше разкрита в нова книга за Нейно Величество Елизабет: Интимен портрет от Джайлс Брандрет.

Дъщерята на херцозите е кръстена Лилибет Даяна, на името на двете майки - майката на кралица Елизабет Лили и майката на Хари, принцеса Даяна.

След раждането на Лилибет някои доклади предполагаха, че кралицата не е била консултирана предварително относно използването на името. По това време говорител на Хари и Меган отрече тези твърдения пред The Independent, твърдейки, че двойката не би използвала името, „ако Нейно Величество не ги беше подкрепила“.

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Oткъс от книгата за кралското семейство разкри, че кралицата е приела почитта на Хари и Меган с „добра воля“, съобщава Daily Mail.

Авторът на книгата Джайлс Брандрет пише, че докато някои членове на семейството намират решението на херцога и херцогинята за „озадачаващо“, Елизабет го приела като „комплимента, който е трябвало да бъде направен“. След като научила за това, се съобщава, че кралицата казала: „Чух, че я наричат „Лили“, което е много красиво и изглежда, че й отива.“

Бащата на Елизабет II, крал Джордж V, й дава сладкия прякор Лилибет, който се използва само от близките роднини на кралицата - по-специално от нейния покоен съпруг принц Филип, херцог на Единбург.

Elizabeth: An Intimate Portrait ще излезе официално на 8 декември тази година.

Лилибет не е в списъка на кралските наследници

Вижте повече

Лилибет не е в списъка на кралските наследници

Отмъщението е налице! ► Дъщерята на Меган Маркъл и принц Хари не е включена в списъка на кралските наследници. ► Кралските експерти са сигурни, че Меган...