Меган и Хари губят напълно кралските си привилегии?

Втората бременността или интервю на Меган и Хари с Опра Уинфри? Коя е истинската причина за лишаването на херцога и херцогинята от кралските им привилегии?

Втората бременността или интервю на Меган и Хари с Опра Уинфри? Коя е истинската причина за лишаването на херцога и херцогинята от кралските им привилегии?

Меган Маркъл: всички обожават стила й!​ Виж защо в галерията по-долу:

Галерия: Меган Маркъл: всички обожават стила й!

Виж всички снимки

►►► 5 ценни трика за красота от Меган Маркъл

Меган Маркъл и принц Хари са на крачка от пълната загуба на всичките си кралски привилегии и то заради едно интервю. Толкова ли е висока цената на изявление на двойката? Или Дворецът не е приел толкова добре новината около втората бременност на Меган?

Припомняме, че преди броени дни Меган и Хари разкриха щастливата новина около появата на втория насленик в семейството им със сладка снимка на херцозите, на която се вижда бременното коремче на Маркъл.

Как реагира кралското семейство на новината?

„Нейно величество, херцогът на Единбург, принцът на Уелс и цялото семейство са щастливи и им пожелават всичко най-добро“, западно издание цитира представител на Бъкингамския дворец.

И след тази топла реакция за предстоящото щастливо събитие, дойде суровата новина, че Меган и Хари са на път да загубят всичките си кралски привилегии и то само заради интервю, което планират да дадат пред Опра Уинфри, с която херцогинята на Съсекс е в приятелски отношения.

Известната телевизионна водеща планира да говори със съпрузите за живота им във Великобритания, брака, преместването в САЩ, родителството, благотворителната дейност и как живеят непрекъснато под силния обществен натиск, в който се намират. Това ще бъде първата публична изява на двойката, където те ще говорят за решението си да се оттеглят от кралските задължения и да напуснат Великобритания. Интервюто трябва да бъде публикувано на 7 март.

Както отбеляза кралският източник, Дворецът едва ли щеше да се зарадва на тази новина - херцозите можеха да загубят всички останали кралски привилегии. Кралица Елизабет II може да поиска от внука и съпругата му да откажат да работят с благотворителни организации, на които те са основатели, а принц Хари рискува да загуби всички почетни военни звания.

На Меган Маркъл може да й се наложи да се оттегли от работата си в Националния театър в Лондон, освен ако не си договори друга позиция. Когато беше назначена на тази длъжност през 2019 г., това беше много важен жест на подкрепа от Елизабет II, тъй като тя бе покровител на театъра в продължение на 45 години.

Засега Бъкингамският дворец отказва да коментира предстоящото интервю на двойката. Дали Меган и Хари са информирали кралското семейство предварително за плановете си да бъдат интервюирани от Опра Уинфри, не е известно. Според кралския източник те така или иначе не са били длъжни да правят това.