Маски долу: ето я магията на красотата

Cosmo предизвикателство #masksituation приключи и няма да скрием, че резултатът е крайно задоволяващ!

 
 

Cosmo предизвикателството ни #masksituation приключи и няма да скрием, че резултатът е крайно задоволяващ!

Великден отмина и дори вече сме позабравили за него, а с пазника отлетя и нашето предизвикателство, което извънредното положение провокира. Това извънредно положение също е лош спомен (или поне отчасти!) Но пък ние пазим и много красиви моменти в мислите си от тази ситуация и ето, че дойде моментът, в който да те срещнем с победителката от Cosmo предизвикателството в #masksituation. Както в края му споделихме – благодарим на всички вас, които се включиха със своите страхотни снимки и доказаха за пореден път, че независимо от обстоятелствата, всяка една от вас (в което не сме се съмнявали!) е достойна cosmo мацка, която дори и в сложна ситуация като тази не спира да бъде усмихната, успешна и удивителна! Крайната цел на нашето предизвикателство към теб беше да видим какво се крие "под маската" и успяхме! Резултататът наистина е повече от прекрасен!

Многобройните красиви снимки, които получихме затрудниха много изборът на победител, но... все пак трябваше да изберем една! Приятно ни е да ти я представим.

Тя се казва Гергана Данева и е от Велико Търново. Ето какво сподели пред Cosmo красивото момиче, което не се поколеба да остане такава дори под маската, която трябваше да носим навсякъде дълго време.

Разкажи ни накратко за себе си, Гергана. С какво се занимаваш, кои са чисто женските ти слабости?

Професионален гримьор съм с над 6 години стаж. Занимавам се с грим от тийнейджър. Първо започнах да експериментирам върху себе си, след това гримирах приятелки... и така на 19-годишна възраст преминах базов курс за професионален грим, последван от няколко практически семинара при знакови гримьори. Страстта ми по-късно нарасна и в един момент се оказах собственик на студио. Към днешна дата всичко това се превърна в моята "работа" . Трудно го наричам "работа", защото вярвам, че ако обичаш това, което правиш – нямаш нито един "работен" ден.

Чувстваш ли се успяла в живота?

 „Успяла“ е силна дума. Успяла съм в личен план – имам страхотен съпруг, с който имаме прекрасно дете на годинка и половина, дом, семейство, хармония... там съм успяла.

В професионален план – ако приемем, че си "успял", защото се занимаваш с това, което си учил, харесваш и си добър в него, то тогава съм успяла. Ако под „успех“ разбираме всички усмивки на доволните ми клиенти – да, имам самочувствието на такава. Ако под "успех" разбираме да създадеш среда за работа и запазиш клиентите си, дори и в кризисна ситуацията като сегашната – да, имам самочувствието на успяла в това. Естествено, има още какво да уча. Доста съм самокритична към работата си и смятам, че винаги може да бъде още по-добре.

Сега как гледаш на успеха, промениха ли се измеренията му?

Научих с времето, че успехът е нещо временно, което, за да задържиш, трябват усърдна работа, постоянство и влагане на много любов – било то в личен и професионален план.

Как се отразява стoварилата ни се епидемия на теб самата и на работата ти?

Няма какво да се лъжем, епидемията засегна всички сфери – не подмина и нашия бранш, от което няма как да не ме боли. Специално ние гримьорите сме доста засегнати от социалната изолация. Наясно сме, че никоя от нас не би отишла на грим, за да се прибере да готви и да гледа телевизия вкъщи. Ние сме социални същества, обичаме да бъдем красиви и да ни забелязват.

Какво ти даде и какво ти отне социалната изолация? По-скоро ти беше полезна или те затрудни?

Социалната изолация ми даде свободно време. Време, в което да разбера, че пак не ми стига времето (Смее се.). Преди си казвах "само да имам време, ще направя този грим... като имам повече време, ще подредя продуктите, с които работя... като ми остане повече свободно време"... Истината е, че никога не ми стига. А и съм доста хаотична, може би там се крие причината, заради която не ми стига времето. Изолацията ми помогна да обърна повече внимание на семейството си. Мисля, че това е най-важното сега. Затова и я определям като положителна и полезна промяна за мен.

До какви изводи и решения стигна, оставайки насаме със себе си?

Оставайки сама?! Имам дете и да остана насаме със себе си е невъзможно (повярвайте ми!).

Шегата настрана, разбира се – даде ми време да преосмисля грешките си, да си дам възможност да стана по-добър човек, да бъда по-смирена и не толкова критична. Стигнах до извода, че не мога да променя миналите си грешки, но мога да се опитам да предотвратя бъдещи такива.

Как прекарваше времето на самоизолация? Забавляваше ли се?

Доста разнообразно бих казала. Намерих си нови хобита – измисляме си семейни игри, карам колело, рисувам на facechart карти...

Имах и няколко опита в art и SFX грима (кино грим със специални ефекти) – супер много ми допадна.

А колко са успешни, ще кажете вие (Смее се).

През 6-те седмици на изолация научи ли нещо ново за себе си? А за хората около теб?

Във всеки един ден от живота си научавам нещо ново за себе си и за хората около мен... Това е моят начин да „еволюирам“, да порасна, да стана по-добър човек.

Кое е нещото, което най-много ти липсваше от старото ти ежедневие? Защо?

Срещите с момичетата в салона. Работната среда, усмивките и искрата, която виждам в очите им. Това винаги ме е зареждало в професионален план и ме е мотивирало да бъда по-добра. Но и това време идва вече.

Имаш ли списък с неща, които ще направиш, когато всичко приключи? Ще ни споделиш ли първите три от него?

Първото, което предстои да направя, е да посетя няколко семинара на известни български и световни имена в грим индустрията. Толкова много семинари се отложиха заради пандемията, че определено има какво да наваксвам. Второто нещо, съответно, е да отработя наученото и третото – да започна работа с клиенти. Това засега е моят Топ 3. И като гледам ситуацията, нищо чудно да започна да ги изпълнявам в обратен ред.

Като една достойна Cosmo победителка, би ли споделила своите тайни за поддържане на красота и стил по време на изолацията?

Силна храна, спорт, сън, щастие и вътрешен мир – тайната на вечната красота.

Кой е козметичният продукт, без който не можеш, дори когато си стоиш вкъщи?

Ох, много са. Но напоследък работя с продуктите на P.Louise и съм очарована от базата им. Смея да твърдя, че за момента ми е любим продукт.

Колко време ти отне да направиш снимката за #masksituation?

Сравнително бързо се справих... Отне ми около час-два.

Обикновено нямам нужда нещо или някой да ме мотивира, що се отнася до работата, защото обичам това, което правя. Имам много идеи в главата си. Разбира се, често следя и работата на световни гримьори, и когато видя нещо интересно, се вдъхновявам.

Твоето послание към останалите Cosmo момичета?

Бъдете естествени, запазете вътрешния си мир, усмихвайте се по-често, бъдете уверени – това е рецептата за вечна красота във всяка възраст.

20 начина за гримиране на очите, виж в галерията по-долу:

Галерия: 20 начина за гримиране на очите

Виж всички снимки

►►► Как да нанасяш пудра, за да избегнеш ефекта на маска

Ето някои идеи и от нас за твоя страхотен летен грим (в няколко лесни и бързи стъпки!):

Стъпка 1: Хидратирай кожата

Хидратацията на кожата е много, много важна! Преди да нанесеш какъвто и да е било грим, хидратирай. За целта използвай предпочитан от теб крем и изчакай няколко минути преди да започнеш с грима.

Стъпка 2: Използвай коректор

Нанасянето на основа не е най-подходящо за летните месеци, затова по-добре я замени с BB крем, а за зоната около очите използвай коректор. (Не забравяй да го нанесеш в триъгълна форма, за да постигнеш по-естествен ефект).

Стъпка 3: Озаряваща пудра, (а за още по-добър ефект, използвай руж)

Нанеси малко количество озаряваща пудра върху скулите и T-зоната и подбери по-светъл тон руж, за да изглеждаш по-естествено. (Освен върху бузите, може да нанесеш и малко количество върху брадичката, за по-продължителен ефект).

via GIPHY

Стъпка 4: За да придадеш по-голяма дълбочина на окото избери наутрални нюанси сенки и водоустойчива спирала, предотвратяваща размазването.

Стъпка 5: Не забравяй за червилото

Избери цвят, в зависимост от това какви предпочитания имаш. Ако искаш натурална визия, използвай телесни тонове. Ако пък искаш да бъдеш център на вниманието, избери червения цвят!