Мария Шарапова: Сбогом, тенис!

Мария Шарапова обяви края на спортната си кариера.

Мария Шарапова обяви края на спортната си кариера.

►► Свий спортните тайни на звездите

Бившата първа ракета на света достига до трудно решение.

Звездата напуска спорта, а основната причина за това са многобройните й травми и временното отстраняване заради приема на лекарства, тип допинг.

Една от най-известните спортистки на 21-ви век трогателно се сбогува с оновното занимание в живота си.

„Тенисът ми показа света... показа ми от какво съм направена. Това е всичко, което съм правила през живота си, така израснах. И така ще бъде и за напред... няма да спирам да се боря, да се развивам, да израствам“ - пише Мария в личния си Instagram профил.

Шарапова започва своята спортна кариера едва на шестгодишна възраст. Първата си титла печели, когато е на 17 години. Постиженията й носят и финансови резултати – припомняме, че блондинката стана най-високоплатената спортистка в света няколко години подред, според класацията на списание Forbes.

През 2016 г. Мария бе временно отстранена заради приемане на лекарство, спадащо към типа допингови. Тогава тя заяви, че го приема поради недостиг на магнезий и виене на свят, но това не помогна за развръзката на ситуацията.

След завръщането си към тениса Шарапова споделя, че е имала доста затруднения от различен характер – поява на стари контузии, проблеми с мускулите и т.н. През 2019 г. претърпява операция на дясното рамо, за да възстанови износено сухожилие, но болката не позволява на блондинката да изграе с пълна сила.