Мария Бакалова завладя Холивуд, макар и без "Оскар"

Мария Бакалова не успя да грабне статуетка, но това не слага край на историята, а напротив - приказката за българската актриса едва започва.

Мария Бакалова не успя да грабне статуетка, но това не слага край на историята, а напротив - приказката за българската актриса едва започва.

►► Дааа, стана: Мария Бакалова с номинация за „Оскар“

Голямата нощ вече е зад гърба ни, но вълнението все още не стихва... Мария постави "краят на едно начало", както самата определи символиката на тоалета си пред Vanity Fair.

Мария Бакалова, която бе първата българска актриса, номинирана за "Оскар" в категорията "Най-добра поддържаща женска роля" за въплъщението си като Тутар във филма "Борат II" се появи на червения килим в снежнобяла рокля с мъниста Louis Vuitton.

Невероятната Мария не успя да спечели "Оскар", който отиде при Юн Ю-Джун за ролята й в "Минари", но все пак Бакалова постигна много с номинацията си и звездната приказка на успеха за нея тепърва започна.

"Все още не мога да повярвам, че това ми се случва. Това е сбъдната мечта. Поздравления за всички мои номинирани колеги. Наистина съм много смирена и е чест за мен да бъда номинирана заедно с такива талантливи актьори" - написа Мария в личния си профил в Instagram.

А Брад Пит, който обяви победителя в категорията, се обърна с изключително топли думи към актрисата: "Мария Бакалова ще бъде голяма звезда някой ден. Добре дошла, Мария!"

Българката се появи сред първите звезди на червения килим с великолепна бяла рокля Louis Vuitton и бижута Moussaieff Jewels. Бакалова разказа през западното издание, че тоалетът й не случайно е решен в бяло.

Бакалова и нейният стилист Джесика Пастър решили „да разкажат романтичната история на една вълшебна принцеса" и тази история приключи снощи, с церемонията на "Оскар"-ите, която Мария отпразнува в бяла рокля, считайки я за символ на "новото начало".

„Във филма Тутар е като Пепеляшка“, разказва пред Vanity Fair Бакалова, описвайки ролята си, която я превръща от дивата и пренебрегвана дъщеря на Борат в негов безстрашен партньор във всички престъпления. „Решихме, че това ще бъде нещо ярко, нещо, което ще вдъхнови хората за доброто ново начало... Защото всеки край е ново начало“