Мария Бакалова: Номинацията е достатъчна

Първата българска актриса, номинирана за "Оскар", споделя как е научила голямата новина.

Снимка: @mariabakalovaofficial

Първата българска актриса, номинирана за "Оскар", споделя как е научила голямата новина.

►► Дааа, стана: Мария Бакалова с номинация за „Оскар“

След като вече стана ясно, че името на Мария Бакалова е сред борещите се за "Оскар" в категорията "Поддържаща женска роля", тя коментира вълнението си и разказа за нестандартния начин, по който е научила за номинацията си в онлайн интервю за "Вечерното шоу на Николаос Цитиридис".

"Чувствам се страхотно, още ми е много емоционално и приповдигнато. Бях на снимки, когато режисьорът ме попита - Искаш ли, когато започне церемонията по номинациите, да се отделиш някъде насаме и да гледаш?- Аз бях категорична, че не искам да знам какво се случва, защото за мен това името ми да е споменавано само за нещо евентуално в тази връзка, е достатъчно и доста голямо, камо ли да си мисля такива невъзможни неща... За мен беше достатъчно, че името ми е било споменато."

Актрисата разказва, че снимките на филма, който снима в момента, са били доста екстремни в този ден и изобщо не е имала време и възможност да мисли за евентуалните събития, които по-късно станаха факт.

"Снимките бяха доста екстремни и по време на един от дублите режисьорът на филма се доближи до мен, а аз се притесних, и си помислих: "Какво ли направих сега? Грешка? Толкова ли е зле?" - а той се приближава в кадъра до мен и дойде да ми каже все едно нещо на ухо, след което извика - Поздравления, току-що получи първата си номинация за "Оскар"... Определено беше много емоционален момент"

Бакалова сподели, че от снимачния екип е разбрала, че много от колегите й веднага са публикували поздравителен пост в социалните мрежи за големия успех, както и самият Саша Барън Коен, но в първите часове Мария е успяла да говори само с майка си, която, като всички нас, разбира се, е била изключително горда и развълнувана.

С нетърпение очакваме 25-и април, когато ще проследим с огромен интерес връчването на статуетките!

Успех, Мария!