Маникюр със семена от чиа: нежна идея за лятото

Семената от чиа превзеха света! Сега тази суперхрана може да се срещне не само в десертите, но дори и в маникюра. Показваме 5 нежни варианта, които ще спечелят сърцето ти.

Лятото е времето за леки и здравословни сладости на базата на семена от чиа. Тези питателни зърна са се превърнали в любим деликатес на много от желаещите да влезнат във форма. Нямаме какво да добавим: в тяхна чест дори кръстиха популярен през този сезон маникюр!

През миналите сезони маникюрът с петънца беше обозначаван като ефект "пъдпъдъче яйце". Сега маникюристите са измислили по-звучно име за тях – „чиа нокти“.

Някои производители на гел лакове дори започнаха да пускат нови нюанси с петна – и ги наричат „лакове със семена от чиа“.

Между другото, "пъдпъдъче яйце" и "чиа" все още имат леки разлики. Чиа ноктите по-често се правят в "ядливи" нюанси, напомнящи десерти на базата на суперхраната, като яркорозов пудинг от ягоди, млечен йогурт или цветни плодови смутита. Тези нюанси са идеални за летния период – както и този красив "суперхранителен" маникюр.


10 вида маникюр, които мъжете ненавиждат

Вижте повече

10 вида маникюр, които мъжете ненавиждат

Изтрий веднага тези „произведения“ от ноктите си, защото те изобщо не се нравят на мъжката част от населението.


И не на последно място – чиа ноктите могат да имат различна текстура. При някои видове лакове малките черни точки са почти невидими и се сливат с нюд основата. В други – петънцата са големи и служат като пълноценен ярък дизайн. Можеш също да комбинираш няколко вида "чиа" в маникюра или да подчертаеш само няколко нокътя с петънца. Всичко зависи от въображението ти и желанието да експериментираш!

Галерия: 14 идеи за „космат“ маникюр

Виж всички снимки