Малките тайни на щастието (само за обвързани)

Запознай се с 25-те златни правила срещу най-разпространените препъни-камъчета във връзките.

 
 

Запознай се с 25-те златни правила срещу най-разпространените препъни-камъчета във връзките.

1. ПОДБИРАЙ ПАРТНЬОРИТЕ СИ МЪДРО И ВНИМАТЕЛНО. Привличането се предизвиква от най-различни фактори. Обектът на желанията ти може да ти допада, защото ти напомня някого от миналото, обсипва те с подаръци, кара те да се чувстваш важна и безброй други причини. Подбирай потенциалния си партньор точно така, както оценяваш приятелите си: обръщай внимание на характера, личността, ценностите, гледната му точка за живота и връзките, отношенията му с околните и най-важното - действията му.

Виж какво ще го накара да се влюби още повече в теб според зодията (снимки долу):

Галерия: Какво ще го накара да се влюби още...

Виж всички снимки

2. ИМАЙ ПОГЛЕД НАД СХВАЩАНИЯТА НА ПОЛОВИНКАТА СИ ЗА ВРЪЗКИТЕ. Различните хора имат различни и често сблъскващи се вярвания за връзките. Едва ли искаш да се влюбиш в някого, който е привикнал на нечестни отношения – ще вижда лъжата дори там, където я няма.

3. НЕ БЪРКАЙ СЕКСА С ЛЮБОВТА. Особено когато започваш нова връзка. Привличането и сексуалната химия често могат да бъдат сбъркани с любов.

4. ВИНАГИ БЪДИ НАЯСНО С НУЖДИТЕ СИ И БЪДИ ЧЕСТНА ПРЕД НЕГО ПО ТОЗИ ВЪПРОС. Една връзка не представлява игра на догадки. Много хора - както мъже, така и жени - се притесняват да заявят нуждите си и затова ги прикриват. Резултатът е първо, разочарование, защото не получават това, което търсят, и второ, гняв към партньора, защото не е посрещнал (неразкритите им) желания. Близостта не се постига при липсата на искреност. Половинката ти едва ли има влечение към окултни науки, така че не изисквай да чете мислите ти. 

►►►16 знака, че сте влюбени един в друг

5. ГЛЕДАЙТЕ НА СЕБЕ СИ КАТО НА ОТБОР. С други думи: трябва да сте наясно, че вие двамата сте два уникални индивида с различни перспективи и силни страни. Това са ползите от отборната игра – различията ви и фактът, че се допълвате.

6. НАУЧЕТЕ СЕ ДА УВАЖАВАТЕ И ДА СЕ СПРАВЯТЕ С РАЗЛИЧИЯТА СИ. Това е ключът към успешната връзка. Несъгласията не скапват отношенията. Кофти названията, с които си склонна да го наречеш, когато си му бясна обаче, могат да нанесат огромни поражения над отношенията ви. Научете се да се справяте с негативните емоции, които са неизбежни поради простата причина, че вие сте двама различни човека. И имай предвид, че когато избягваш сблъсъците, не се справяш с проблемите, които ги пораждат.

7. АКО НЕ РАЗБИРАШ ИЛИ ХАРЕСВАШ НЕЩО, КОЕТО ПРАВИ ПОЛОВИНКАТА ТИ, ПОПИТАЙ КАКВА Е ПРИЧИНАТА ДА ГО ПРАВИ. Говорете и се изслушвайте. Не си правете догадки.

8. РАЗРЕШАВАЙТЕ ПРОБЛЕМИТЕ СИ В ЗАРОДИШ. Не си позволявайте да задържате обида. Най-често проблемите в една връзка се дължат на наранени чувства, които предизвикват партньорите да се защитават един от друг и рано или късно се превръщат в непознати. Или врагове.

Как водиш любовните си връзки според зодията ти, виж в галерията по-долу:

Галерия: Как водиш любовните си връзки според зодията ти

Виж всички снимки

9. НАУЧЕТЕ СЕ ДА ВОДИТЕ ПРЕГОВОРИ. Във времената, в които живеем, сме облагодетелствани сами да избираме каква роля да изиграем във връзката си. Двойките имат възможност да създават свои собствени роли, така че фактически всяко действие изисква преговори. Нещата се случват най-добре, когато и двамата сте настроени положително спрямо желанията на другия. Човешките нужди са променлива величина и се променят с времето. Точно затова ключът към успешната връзка е постоянно да се водят преговори между партньорите.

10. СЛУШАЙ, НАИСТИНА СЛУШАЙ, БЕЗ ДА СЪДИШ, когато половинката ти разяснява притесненията и оплакванията си. Сама знаеш, че понякога всичко, от което се нуждаеш, е просто някой да те изслуша. Това е начинът да се откриеш и да споделяш. Съпричастността е решаващият фактор. Погледни на нещата от перспективата на гаджето си и му подай едно приятелско рамо, когато има нужда.  

11. РАБОТЕТЕ ЗДРАВО, ЗА ДА ПОДДЪРЖАТЕ БЛИЗОСТТА ПОМЕЖДУ СИ. Близостта не се случва от само себе си. А в нейно отсъствие двете половинки се отдалечават един от друг и са податливи на странични връзки. Една добра връзка не е крайна цел – тя е дълъг процес, поддържан чрез постоянно внимание.

12. ОПИТАЙТЕ СЕ ДА ИМАТЕ ПОГЛЕД НАД ВРЪЗКАТА СИ В ПЕРСПЕКТИВА. Бракът е съгласие да прекарате бъдещето си заедно. Хубаво е честичко да сверявате часовника си относно мечтите и амбициите си, за да проверите дали сте на една и съща вълна.

13. НИКОГА НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ СИЛАТА НА ДОБРЕ ПОДДЪРЖАНИЯ ВЪНШЕН ВИД.

14. НЕ НАДЦЕНЯВАЙТЕ ДОБРИЯ СЕКС. Разговорите в леглото са по-благоприятни за връзката ви. Сексът се случва лесно, а интимността се постига трудно. Изискват се честност, откритост и споделяне на страхове, тревоги, тъга, надежди и мечти.

15. НИКОГА НЕ ЗАСПИВАЙТЕ ЯДОСАНИ. Малко нежност за „лека нощ“ е най-добрият лек срещу гняв.

16. КОГАТО СГАФИШ, СЕ ИЗВИНИ. Всеки прави грешки, но начинът, по който „изкупваш греховете си“, е решаващ – и определящ за развитието на отношенията ви.

17. НЕ СТАВАЙТЕ НАПЪЛНО ЗАВИСИМИ ЕДИН ОТ ДРУГ. Да зависиш от него, понякога е съвсем нормално, но да разчиташ на него за абсолютно всичко в живота си, е скоростен начин да се сдобиеш с проблемни отношения. Всички сме зависими от нещо до известна степен – както от приятелите и роднините си, така и от партньорите – освен това мъжете изпитват абсолютно същото количество зависимост, колкото и жените.

18. ПОДДЪРЖАЙ ВИСОК КОЕФИЦИЕНТА СИ НА САМОУВАЖЕНИЕ И САМООЦЕНКАТА СИ. Много по-лесно е за някого да те хареса и да бъде в компанията ти, когато харесваш това, което представляваш. Изследванията сочат, че колкото повече роли изпълняваш в живота си, толкова повече източници на самочувствие имаш. Добре платената или искана работа отдавна е един от най-важните начини да упражняваш и засилваш личната си самооценка.

19. ОБОГАТЯВАЙТЕ ВРЪЗКАТА СИ С НОВИ ИНТЕРЕСИ ОТВЪН. Колкото повече страсти имаш и споделяш в живота си, толкова по-богата ще бъде връзката ти. Нереалистично е да очакваш от един човек да посрещне абсолютно всичките ти нужди.

20. СЪДЕЙСТВАЙТЕ СИ. Споделяйте отговорностите си. Една връзка би могла да проработи, единствено ако действа на принципа на двупосочна улица. Трябва не само да получаваш, а и да даваш.

21. ОСТАНЕТЕ ОТВОРЕНИ КЪМ СПОНТАННИ РЕШЕНИЯ.

22. ПОДДЪРЖАЙТЕ ДОБЪР ТОНУС. Живейте здравословно.

23. ЗАПОМНИ, ЧЕ ВЪВ ВСЯКА ВРЪЗКА ИМА И ХУБАВИ, И ЛОШИ МОМЕНТИ. Не съществува връзка, която да е идеална през цялото време. Но ако полагате взаимни усилия по време на трудните периоди на взаимоотношенията си, ще успеете да заздравите съюза си.

24. НЕ БЯГАЙ ОТ НЕЗДРАВОСЛОВНА ВРЪЗКА, БЕЗ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАШ ОТ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ИЗСЛЕДВАШ ЛИЧНИТЕ СИ КАЧЕСТВА. Кое твое качество или постъпка биха могли да са виновниците за приключването на връзката? Вероятно има неща у теб, над които е добре да поработиш, за да не повтаряш грешките си със следващия си партньор.

25. ЗАПОМНИ, ЧЕ ЛЮБОВТА НЕ Е КОНСТАНТА. Да, това не е чувство, което партньорът ти или изпитва, или не изпитва. Любовта е на приливи и отливи според начина, по който се отнасяте един с друг. Ако откриете нови начини да им взаимодействате, чувствата може да ви заливат отново и отново, все по-силно от преди.