Майката на принцесите Юджийн и Беатрис открито защити Меган Маркъл

„Даяна би се гордяла с децата си“.

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Херцогинята на Йорк, която е на път да стане баба за трети път, изуми обществото, като каза доста топли неща по адрес на Меган Маркъл. Фъргюсън е може би единственият човек, който не си спести добрите думи за семейството на Хари и Меган.

Сара Фъргюсън, херцогиня на Йорк, бивша съпруга на принц Андрю и майка на принцесите Беатрис и Юджийн, подготвя издаването на собствената си книга „Най-интригуващата дама“ и по този повод даде няколко доста откровени интервюта. И, очевидно, западните медии не са толкова заинтригувани от спомените на 63-годишната херцогиня за миналото, колкото от нейните разкрития за най-обсъжданите членове на Уиндзор.

„Цял живот съм била съдена и затова нямам лична присъда за Съсекс, казва Сара пред People. - Не смятам, че някой има право да съди другия. И аз също няма да издавам присъда."

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Mного преди историята с Меган, Фъргюсън беше жената, чийто портрет се обсъждаше в медиите постоянно. Тя изневери на принц Андрю, като безразсъдно наруши кралския протокол и накрая през 1996 г. стана свободна жена. След развода си Сара отново върна моминското си име - Фъргюсън, а не Маунтбатън-Уиндзор, но запази херцогската си титла.

На покойната кралица Елизабет II бяха нужни почти две десетилетия, за да запази самообладание при тази ситуация и дори само при споменаването на "свободната" съпруга на най-малкия ѝ син. Едва в последно време Сара Фъргюсън започна отново да бъде канена на кралски събития - по заслуга на дъщерите ѝ Беатрис и Юджийн (които преживяха тежко развода на родителите си и всички истории, които го съпровождаха).

Детето на принцеса Беатрис няма да носи британска титла

Вижте повече

Детето на принцеса Беатрис няма да носи британска титла

Дъщерята на принцеса Беатрис ще носи благородническа титла, но за изненада на всички - не британска.

„Не познавам Меган много добре, но мисля, че е много красива.“ Бившата съпруга на принц Андрю отказа да отговори на въпрос дали Маркъл е навредила на кралското семейство: „Абсолютно не е моя работа. Но знам, че Меган направи Хари много щастлив и това е прекрасно. Честно казано, той е толкова щастлив с нея, че не знам как може да се допуска и спекулира, че имат семейни проблеми. Меган наистина го обича и мисля, че това е страхотно – убедена съм, че Даяна би се гордяла с по-малкия син и техните красиви деца."

Най-нелепата битка между Меган и Хари: Объркващо е

Вижте повече

Най-нелепата битка между Меган и Хари: Объркващо е

Хари разкри причината за пропастта помежду им още от началото на връзката им.