Майчината любов помири Уилям и Хари

Откриването на паметника в чест на принцеса Даяна събра Уилям и Хари след скандалните събития.

Откриването на паметника в чест на принцеса Даяна събра Уилям и Хари след скандалните събития.

20 визии на принцеса Даяна, които ще останат в историята, виж в галерията по-долу:

Галерия: 20 визии на Принцеса Даяна, които ще останат...

Виж всички снимки

►►► Нов повод за скандал в двора

Вероятно принцеса Даяна би се гордяла и би била щастлива, че синовете й все пак не са изгорили всички мостове един към друг. Напротив - дори заедно откриха паметника в чест на 60-ия рожден ден на майка си.

Хари и Уилям се срещнаха в любимата градина на майка си и трябва да признаем, че изглеждаха щастливи.

Ако трагичният инцидент в Париж през 1997 г., отнел живота на принцеса Даяна не беше факт, тази година тя щеше да навърши 60 години. Дългоочакваният паметник на принцесата на Уелс бе открит на рождения й ден от синовете й, 39-годишният принц Уилям и 36-годишният принц Хари. Церемонията по откриването се е състояла в близост до двореца Кенсингтън.

Скулптурата изобразява Даяна в типичния й образ - заобиколена от деца и в емблематичната си визия - тоалетът, с който е позирала за коледната картичка на семейството през 1993 година. Паметникът е създаден от Иън Ранк-Броудли.

На церемонията не присъстваха бившият съпруг на принцеса Даяна, 72-годишният принц Чарлз както и съпругите на двамата братя - Кейт Мидълтън и Меган Маркъл. За отсъствието от церемонията на принц Чарлз стана ясно преди няколко дни, принцът на Уелс не искал да "отваря отново стари рани, считайки събитието за твърде трудно". Братът и сестрите на Даяна почетоха паметта й в компанията на Хари и Уилям.

Официално това беше първият път, в който принцовете Уилям и Хари се събраха отново заедно след погребението на принц Филип през април. Въпреки всички проблеми и разногласия, братята изглеждаха щастливи да бъдат заедно на точно това място и точно по този повод. Усмивките и приятелските разговори свидетелстват за спазването на добрия тон и взаимното уважение.

Общо изявление от братята се появи и в официалния Instagram на принц Уилям и Кейт Мидълтън: "Днес, когато майка ни щеше да навърши 60 години, ние си спомняме нейната любов, сила и характер - качества, които я превърнаха в символ на доброто по целия свят, променяйки безброй животи към по-добро. Всеки ден ни се иска тя все още да е с нас и се надяваме тази статуя да остане завинаги символ на нейния живот и наследство. Благодарим на Иън Ранк-Броудли и екипът му за изключителната работа, приятели и спонсори, които помогнаха за това, както и на всички по света, които ценят паметта на нашата майка"