Лунен календар за грижата за косата ти

Най-добрите дати за подстригване през януари 2022 г. според лунния календар.

 
 

Най-добрите дати за подстригване през януари 2022 г. според лунния календар.​

Eкспертите разкриват в кои дни през януари е най-добре да планираш посещение при любимия си фризьор. Запомни или си запиши!

Какъв е характерът ти според прическата, виж в галерията по-долу:

Галерия: Какъв е характерът ти според прическата

Виж всички снимки

►►► Лунен календар на рутинните ти грижи

Кога да се запишеш за подстригване през януари? В първия месец на новата година отиват на фризьор всички, които са били максимално отдадени на семействата си през декември и не им е останало време да се погрижат за косата си? Или го правят целенасочено? Оказва се, че най-благоприятните дни за промяна на прическите и боядисването на косата идват в края на януари.

Най-благоприятни дни: 12-и и 20-и януари.

Използвай най-успешните дни, за да обърнеш внимание на косата си. Направи си прическата, за която си мечтаеш от дълго време, нека всички те видят стилна и подмладена. Тези дни всичко ще води до отлични резултати.

► 12 януари на този ден можеш да реализираш всякакви идеи, дори и най-креативните. Ако искаш да имаш къса прическа, време е да спреш да се колебаеш и да се отървеш от излишната коса. Прическа с ясни форми ще те зарадва със своята елегантност. Ако се подстрижеш на този ден, косата ти ще порасне постепенно и няма да ти е трудно да я оформиш със сешоар, а резултатът ще те зарадва неимоверно!

► 20 януари на този ден всичко се случва по най-добрия начин, по който можеш да си го представиш. Дори е добре да си направиш нова прическа, която ще изненада и зарадва както теб, така и твоите близки. Накрая ще избереш цвят, който ще я направи още по-неустоима.

Благоприятни дни: 9-и, 13-и, 16-и, 19-и, 21-ви януари.

► 9 януари На този ден е полезно да се погрижиш с повече внимание към дългата коса. Можеш да отидеш при фризьора си и да се подложиш на кератиново изправяне или ботокс за косата.

► 13 януари  грижа за къса коса. Измий косата си, направи си масаж на главата и не забравяй да използваш сешоар. Ако не си свикнала да си правиш прическа сама, тогава посети фризьора си. Накрая може да излезеш от вкъщи като блондинка и да се върнеш като брюнетка, например. Възможно е и обратният вариант.

► 16 януари е идеалното време за средно дълга коса. Можеш да опиташ да си направиш биоламиниране на косата или да попълниш запасите си от продукти за грижа за косата (шампоани, маски, балсами, масла и други, поднови и гребените си).

► 19 януари – Време е да смениш имиджа си. Довери се на опита на фризьора и си направи някоя по-актуална прическа. Не се опитвай да копираш нечия прическа. Бъди себе си!

► 21 януари – Масаж на скалпа ще подобри растежа на косата ти и ще те накара да се отпуснеш. Денят е подходящ за озонотерапия на косата. Здраве до край!

Неутрални дни: 5-и, 11-и, 14-и, 15-и, 17-и, 18-и, 22-ри, 23-ти, 24-ти, 25-и, 28-и, 29-и, 30-и, 31-ви януари.

Има много дати през януари, когато Луната има неутрален ефект върху растежа и състоянието на косата. Във всеки от тези дни можеш да отидеш при фризьора си и да си направиш вече познатата прическа, да боядисаш корените на косата си, да се подстрижеш и като цяло да реализираш всяка идея, която ти се върти в главата. Но не се препоръчва да планираш скъпи грижи за косата или радикално да променяш цвета й.

via GIPHY

Неблагоприятни дни: 7-и, 8-и, 10-и и 26-и януари.

В неблагоприятните дни за грижа за косата избягвай подстригването. Да, дори и на бретона... Косата ти няма да изглежда във вида, в който си представяш като краен резултат.  Дори ако имаш „кошмар“ на главата си, отложи ходенето на фризьор до по-добър ден. Ако е необходимо, можеш да измиеш косата си, за да придобие по-свеж вид, който е необходим, но не повече, поне за тези няколко дни!