Лимонов сок за здрави нокти, лице и тяло

Знаеш ли, че лимонът е много по-полезен, отколкото си мислиш? Включи го в бюти рутината си и мигновено ще видиш резултата.

 
 

Знаеш ли, че лимонът е много по-полезен, отколкото си мислиш? Включи го в бюти рутината си и мигновено ще видиш резултата.

►►► 15 рецепти за домашен скраб

Как се разкрасяват звездите в свободното си време? Разбери от галерията долу:

Галерия: Как се разкрасяват звездите в свободното си време

Виж всички снимки

1: Черни точки

Лимонът е пръв съюзник в битката с черните точки и акнето. Нанасяй малко количество лимонов сок с вода върху лицето си всеки ден и черните точки постепенно ще изчезнат.

2: Избелване на лакти и колене

Твоите лакти и колене имат по-тъмен цвят от останалата част на тялото ти? Ние имаме решение за теб. Разтрий проблемните зони с половин лимон и се наслади на магическия резултат.

3: Почистващи кърпички

Смеси няколко капки лимонов сок с етерично масло и шест унции дестилирана вода. След това нанеси сместа на лицето си с помощта на памук. Вече няма нужда да харчиш толкова пари за мицеларна вода.

4: Ексфолиант за устни

Всяка вечер нанасяй няколко капки лимонов сок върху устните си, а на сутринта го отмий хубаво. По този начин ще премахнеш мъртвите клетки и ще забравиш за напукването. И запомни: никога не се излагай на слънце, докато го нанасяш.

Ако устните ти са твърде напукани, първо се погрижи за тяхната хидратация и след това премини към възстановяване чрез лимон.

5: Предпазване на ноктите

Лимонът е перфектен за възстановяване на ноктите ти след множество маникюри. Смеси зехтин с лимонов сок и след това намажи ноктите си. Другата добра новина е, че неприятният жълт цвят на плочката също ще изчезне.