Лицето на жена се „стопи“ след инжектиране на филъри

Горката жена заприлича буквално на чудовище, след козметичната интервенция.

Живеем в свят, в който пластичната хирургия вече не е табу, а благодарение на звезди като Кендал Дженър, филърите и ботоксът са ежедневие, както ходенето на козметичка.

Галерия: Шокиращите пластични операции на звездите

Виж всички снимки

Но една американка решава да предупреди жените за опасностите от козметичната хирургия. Каръл участва в ТВ шоуто The Doctors, за да сподели историята си, която е наистина ужасяваща.

Каръл започва да си инжектира ботокс в лицето, когато е на 30, с цел подмладяване. Скоро след това преминава към филъри, защото според нея лицето е започнало да губи обем.

►►► Виж тук 22 въпроса за филърите и правилните им отговори

За неин шок, три месеца след започването на процедурите с филърите, тя забелязва как лицето й започва драстично да се променя... но не към по-добро.

„Когато погледнех към огледалото, не виждах Каръл. Лицето ми се подуваше, а челото ми се издаде напред, сякаш бях извънземно - споделя кошмарната случва тя. - Челото ми стана толкова тежко, че покриваше очите ми и затрудняваше зрението. Започнах да залепям клепачите си с тиксо, за да мога да виждам“.

След това, Каръл минава през няколко възстановяващи процедури, в опит да възвърне предишния си облик, но те само влошават състоянието. Всъщност, положението става толкова тежко, че Каръл се превръща в отшелник, озбягвайки контакт с приятелите и семейството си в продължение на три години и половина.

►►► Виж тук 5 изненадващи приложения на ботокса

Накрая, с помощта на дъщеря си, Каръл се свързва с хирурга Реза Джарахи, който успява да поправи щетите, за да може горката жена отново да покаже лицето си пред света.

В лекарските коментари към предаването, пластичния хирург Андрю Ордън обяснява, че всеки организъм реагира различно на филърите и силиконовите инжекции, с които е била инжектирана Каръл са причинили тежки възпаления.

Мисията на Каръл е да образова хората за опасностите от пластичната хирургия и да разкрие колко е важно да се посещават проверени хирурзи.