Летните чанти, които отдавна не са на мода

Ако имаш от тях - прибери ги в гардероба за неопределно време!

 
 

Ако имаш от тях - прибери ги в гардероба за неопределно време!​

Понякога дори един малък детайл може напълно да съсипе цялата ти визия, но не се притеснявай, тук сме, за да те спасим! Или поне да не ти оставим възможност да се объркаш.

Най-скъпите чанти в света, виж в галерията по-долу:

Галерия: Най-скъпите чанти в света

Виж всички снимки

►►► Кои цветове те правят по-слаба (и кои по-едра)

Ето кои чанти е добре да избягваш това лято, за да не изглеждаш старомодно:

Прозрачните

Първият кандидат за раздяла (поне за това лято) е прозрачният силиконов модел. Едва ли ще ти липсва - трябва да признаеш, че не е чак толкова удобно, когато другите виждат всичко, което е в чантата ти. Това обаче не е единствената причина, поради която да се сбогува с нея на мига! Замърсяването с пластмаса е един от най-големите екологични проблеми в световен мащаб и дори да си далеч от темата и проблема, по-добре е да заложиш на по-качествени материали, които няма да навредят на природата.

Малки и кръгли с дълга дръжка

От тези чанти лъха на ретро мода. Компактните модели на дълги дръжки, тип верига, оформени като кръгъл несесер за козметични принадлежности, вече няма да бъдат актуални това лято. Прибери "кръговете" за по-добри времена, а засега обърни внимание на някои по-подходящи опции.

Чантичка за кръста

Какво по-удобно от компактна чанта с колан за кръста? Всичко необходимо е вътре, а ръцете ти са абсолютно свободни! Такива модели все още са актуални, но и при тях настъпиха малки промени - чантите с овална форма, които бяха модерни преди няколко сезона, сега се считат за остарели. Вече са заменени от правоъгълни с твърда основа, меки, спортни или съвсем мънички.

Огромен клъч

Когато си избира клъч, обърни внимание на обемните, меки модели или чанти с класическа форма. Но остави настрана масивните пликове с твърдо тяло, напомнящо на лист с размер А4, за по-добри времена (не бързай да ги изхвърляш, може да дойдат по-добри времена а тях!) Както знаеш модата е циклична и това, което днес се смята за антитренд, може утре внезапно да се върне в гардеробите.

Пазарските чанти

Преди няколко години може и да беше актуално, но вече не е нито модерно, нито забавно... Тенденцията на носенето на тип пазарска чанта като дамска напусна толкова бързо модата, колкото и бързо навлезе. Опитай това лято да се появиш с мрежеста, плътна или каквато и да е от типа чанта само на плажа, защото в града тя ще изглежда старомодно и не съвсем подходящо.

Чантите с перфорирани декорации

Още един модел чанта, който в комбинация с неподходящи дрехи може да превърне образа ти в актуален преди десет (или дори повече) години. Ако искаш да заложиш на нестандартните дизайни, разгледай по-добре модели, изработени от кожа, с напукан ефект или някакъв релеф.