Лесна рецепта за красота

Намираш се под стрес? Уморена си? Пак имаш един от онези „дебели“ дни? Достатъчни са ти само 20 минути в горещата вана, за да направиш чудеса с тялото и духа си.

 
 

Горещата вана е страхотна разпускаща глезотийка, когато имаш време за губене, но знаеше ли, че тя може да помогне за физическото и душевното ти блаженство?

Кои храни да ядеш, когато си стресирана – разбери от галерията долу

Галерия: Кои храни да ядеш, когато си стресирана

Виж всички снимки

►►►17 начина да се отпуснеш след стрес

В борба с целулита
Един от неизвестните факти за това горещо чудо е тонизиращият ефект, който има над целулита. Ако добавиш минерални соли със съдържание на калий, ще регулираш задържането на течности и ще подобриш кръвообръщението си. Така неприятните бучици по кожата ще намалеят и ще бъде мигновено освежена.

„Хапче“ за сън
Въртиш се в леглото? Горещата вана е страхотна естествена алтернатива на сънотворните. Само 10 минути, прекарани в топлата вода, ще помогнат на тялото ти да достигне идеалната температура за сън.

Прогони стреса
Вибрациите, които предизвиква водата, когато капе върху тялото ти, ще допринесе страхотното за отпускането ти. Това, в комбинация с топлината, ще предизвика дълбокото ти дишане съвсем естествено – като междувременно пулсът ти ще се забави и тревожността ще се изпари.

Пет идейки за допълнителен разкош

1. Хидратирай
Овлажни кожата си като нанесеш върху нея обогатен лосион за тяло. Масажирай с движения в посока нагоре, за да подобриш кръвообръщението си.

2. Право в леглото
За да подпомогнеш съня си, се отправи към спалнята веднага след ваната. В противен случай, остани увита в хавлията си за около 10 минути и дишай дълбоко.

3. Охлади се
Ако за малко се облееш с хладка вода, ще задържиш топлината на тялото си, като помогнеш на порите си да се затворят и спреш потенето. Препоръчваме ти го горещо.

4. Идеалната температура
Внимавай с горещината на водата. Прекалено горещата вана води до спукани капиляри.

5. Остави се на насладата
Просто се отпусни и не прави нищо. Възползвай се от времето, за да си починеш и да прочистиш мислите си.