Лейди Гага със скандална биомеханична обложка

Дизайнът не може да бъде предопределящ за успеха на един албум, но когато обложката кореспондира с настроението на музиката в него, действително това може да допринесе за популяризирането му. Разглеждаме най-новите издания и отправяме поздрав към изпъкващия Chromatica на Lady Gaga.

След скромната снимка на профила си Гага се завръща с гръм и трясък към странните образи и биомеханични усещания от дните на „майката чудовище” с Chromatica. 

Проселди еволюцията в образа на Лейди Гага в нашата галерия:

Галерия: От клоун до новата Мерилин Монро: еволюцията в...

Виж всички снимки

►►►Гага с нов албум, вдъхновен от емоционалните травми

Дизайнът не може да бъде предопределящ за успеха на един албум, но когато обложката кореспондира с настроението на музиката в него, действително това може да допринесе за популяризирането му. Разглеждаме най-новите издания и отправяме поздрав към изпъкващия Chromatica на Lady Gaga. 


Върху обложката е Гага, затисната в центъра на метален кръг. Облечена е броня сред индустриалния сив монотон на машината, който контрастира с меката розова светлина, сияеща през решетката под нея. Изкривените й крайници визуално кореспондират с извивката в средата на металния кръг, под който лежи изпълнителката. Говорейки за цялостната смесица от органично и механично в стил Гигер – като Borg Queen или Tetsuo, органичният и неорганичният материал тук не са ясно разграничени (металните пипала над гърдите й изглеждат доста извънземно). Обувките и са както обикновено крещящо екстравагантни, като едната завършва с нож, а другата с масивен рог, симетричен на металните нокти на дясната ръка.

Гага не спира да ни поразява с ексцентричните си визии и ние сме напълно окей с това, защото във всеки от нас се крие по едно малко чудовище.