Крус прие Националната награда за кинематография в Испания, облечена в Chanel

от

© Getty Images

След като удиви публиката на откриването на филмовия фестивал в Сан Себастиан в петък, изглеждайки ослепително на 48 години, най-известната испанска актриса, Пенелопе Крус, говори пред препълнена зала в културния център на града Tabakalera в събота, когато беше удостоена с Национална награда за кинематография на Испания. За специалния повод актрисата се довери на Chanel Resort 2023 – нежен розов костюм, стилизиран с малка кокетна чанта и сандали на висок ток.

© Getty Images

Пенелопе Крус във Венеция: Нов ден, нова рокля

„Наистина е чест за мен да получа тази награда“, каза Крус, говорейки на испански.

„Киното е моя страст от дете“, продължи тя.

Крус получи наградата си от министъра на културата и спорта на Испания Микел Исета.

© Getty Images

„Една красива поема на Кавафис казва, че ако ще пътувате до Итака, опитайте се да направите пътуването дълго, защото важното не е да стигнеш, важното са приключенията, които ще срещнеш по пътя си“, каза актрисата по време на речта си.

Роклята на Пенелопе Крус ще те плени

„Това важи и в живота и в киното. Важен е не резултатът, а невероятното приключение да живееш други животи, да познаваш други реалности, да откриваш прекрасните тайни на човешкото сърце и да ги споделяш със света. Приключението на това дълго пътуване до Итака е по-вълнуващо, отколкото бих могъл да си мечтая“, допълни тя.

Галерия: Най-добрите модни попадения на червения килим във Венеция

Виж всички снимки