Кристин Дейвис говори откровено за косопада си

Актрисата споделя за проблема си, от който страдат немалко жени.

Докато си гледала „Сексът и градът“, няма как да не ти е направила впечатление хубавата коса на Шарлът или по-точно нейната собственичка Кристин Дейвис. За съжаление, с годините това се променя, като кичурите й започват да изтъняват, но вместо да се оплаква от този проблем, актрисата вече е посланик на дебютните продукти за коса на марката 'Volaire'.

Галерия: Добави обем: 13 прически за фина коса

Виж всички снимки

По повод това свое участие Кристин Дейвис сподели някои подробности пред сайта 'WWD'. “Косата ми престана да е каквато преди. Сякаш си беше заминала и почти не оставаше от нея“, казва актрисата. Тя признава още, че проблемите са я накарали да полага много повече грижи, за да поддържа косата си във вида, демонстриран в сериала.

►►► 10 факта за "Сексът и градът", за които не си подозирала

Въпреки това Дейвис споделя, че косата й винаги е изисквала грижи – нещо, на което останалите не вярвали: “Никога не е било лесно, но тъй като имах повече коса, професионалистите я караха да изглежда добре.“ Когато Дейвис се обръща за помощ към своя стилист Люк О'Конър заради косопада, той й препоръчва продукти на 'Volaire' за обем, а след това тя става и посланик на линията.

Причините за косопада при жените са по-трудни за установяване в сравнение с мъжете, но често може да бъдеат резултат от липса на витамини, ниски нива на феритин (гликопротеин, който е най-големият резервоар за желязо в организма) или дисбаланс на хормона фероид, който регулира ендокринната функция на щитовидната жлеза.

►►► 9 изненадващи фактора, които причиняват косопад

Макар за косопада при жените почти не се говори, той е често срещан при тях. Трихологът Сали-Ан Тарвър казва, че всяка четвърта жена страда от загуба на коса в даден период от живота си, а при над 50% от мъжете се забелязва значима промяна, когато достигнат средна възраст. Това води със себе си нежелан стрес и несигурност.

Искреното отношение на Кристин Дейвис към проблема със сигурност е накарало немалко жени да почувстват, че косопадът не е нещо, което се случва рядко и само на тях. Ако и ти изпитваш подобни проблеми, не се колебай да се консултираш с трихолог.