Кратък наръчник за оформяне на вежди

След като дълги години на мода бяха тънките вежди, днес са на почит добре оформените и плътни вежди.

 
 

След като дълги години на мода бяха тънките вежди, днес са на почит добре оформените и плътни вежди.

Но много от нас трудно се справят с правилното оформяне на веждите. Представяме ти кратък наръчник за оформяне на вежди.

Първа стъпка: Почистване

Преди да започнеш с оформяне, веждите ти трябва да бъдат добре почистени. За този процес ти трябват пинцета и четка за разресване. За да имаш макисмална видимост, набави си огледало което увеличава образа. С пинсетата премахни всички излишни косъмчета, като оформяш веждите спрямо формата на лицето.

Втора стъпка: Дефиниране

За тази стъпка ти трябва добре подострен молив, с който да очертаеш долния контур на веждата за да им придадеш дефиниция и форма. След това очертай веждата отгоре, оставяйки я негримирана в средата.

Трета стъпка: Запълване

След очертаване на контур, време е да запълниш веждата. За тази цел ти трябват два нюанса сенки за вежди – светъл и по-тъмен. Започни с по-тъмния, и запълни крайчетата на веждите до средата им. Продължи с по-светлия нюанс до началото на веждите. По този начин ще получиш естествено изглеждащи вежди с лек омбре ефект.

Четвърта стъпка: Фиксиране

Идва ред на финалната стъпка – фиксиране на веждите. Набави си подходяща спирала за вежди, в нюанс максимално близък до естествения цвят на веждите ти. Тя ще държи косъмчетата добре фиксирани, за да изглеждат веждите ти красиво оформени. Никога не прекалявай с продуктите за вежди, защото рискуваш да се сдобиеш с груба и строга физиономия.