Кралското семейство отново е в центъра на скандала

Какво става този път?

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Кралското семейство отново е в центъра на скандала. Този път обществеността е бясна заради високите цени на билетите за замъка Уиндзор, на територията на който се намира гробницата на Елизабет II.

На 8 септември почина британската кралица. Тя беше вторият най-дълго управлявал монарх в историята. През 70-те години на своето управление Елизабет II спечели милиони фенове от цял свят. В последния си път тя беше ескортирана не само от влиятелни държавници и политици, но и от жители и гости на Лондон. Въпреки че официалното сбогуване отдавна приключи, стотици хора все още се редят на опашка, за да посетят замъка Уиндзор и да отдадат почит.

Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

За да достигнеш до мемориала на кралицата, трябва да си купиш билет. За възрастни цената му е £28,5 (за уикенд) и £26,5 в останалите дни. И въпреки че наистина има много желаещи да почетат паметта на Елизабет II, не всички от тях са готови да похарчат толкова за това. Мнозина не разбират защо кралското семейство таксува скърбящите британци и то с такава „голяма сума пари“.

„Парите, които искат за посещение на гроба на покойната кралица, можеш да похарчиш за ол инклузив билет за замъкаВерсай,, градината и временните художествени изложби. И дори ще ти остане още ресто, за да пиеш кафе“, пише потребител в Twitter.

Дворецът публикува последния официален портрет на кралица Елизабет II

Вижте повече

Дворецът публикува последния официален портрет на кралица Елизабет II

Щастлива усмивка в навечерието на погребението.