Коса в цвят опал – искаме я!

+още 18 горещи тенденции при прическите за 2018-а година.

 
 

Измина месец от новата 2018-а година и в Instagram вече се роди нов тренд при прическите, които ни накара да се размечтаем – коса в цвят опал.

За разлика от някои други нюанси, които изглеждат добре само на снимка, този съвсем спокойно може да се носи в реалния живот. Достатъчно интересен, за да привлече внимание и не толкова шантав, за да ни помислят за откачени.

Нюансът е смесица от розов металик и оранжево от типа „по залез слънце“. Резултатът е разкошна благодат, напомняща захарен памук.

„Силно вярваме, че по-меките цветове ще доминират през 2018-а година“, сподели пред списание Allure създателят на визията, фризьорът Майк Лоуенстейн.

Лоуенстейн създава нюансът опал с помощта на жена си, Мелъди в техния салон във Вашингтон, САЩ. Първо, те изветляват косата до платинено русо, след това използват микс от тониращи бои на виолетова база, за да постигнат пастелния финиш. Тъй като цветът е толкова светъл, той постепенно ще премине към русо след определен брой измивания (зависи от боята). Тоест, поддръжката му е повече от лесна – след като се измие виолетовото, оставаш блондинка.

Ако желаеш да експериментираш с опаловите кичури, трябва да си намериш наистина добър фризьор. Прегледай Instagram внимателно, за да откриеш всички примери, от които имаш нужда. Когато всичко мине успешно, не забравяй да си направи десетки снимки – нямаме търпение да ги видим!

Косата в цвят опал ти се струва сложно начинание?

В галерията долу ще видиш още прически, които ще станат хит през 2018-а:

Галерия: 18 готини тенденции при косата за 2018-а (направо...

Виж всички снимки

Не пропускай и другата сензация за сезона - бретонът:

Галерия: Бретонът се завръща! 10 идеи как да го...

Виж всички снимки