Как се предпазва кралското семейство от коронавируса

Коронавирусът е най-опасен за възрастните и не различава обикновените хора от известните личности. Ето защо кралското семейство трябваше да предприеме допълнителни мерки за защита от вируса.

Коронавирусът е най-опасен за възрастните и не различава обикновените хора от известните личности. Ето защо кралското семейство трябваше да предприеме допълнителни мерки за защита от вируса.

Преместване на Елизабет II

Както съобщава The Sun, още в четвъртък, 12 март, кралицата напусна Бъкингамския дворец в Уиндзор поради бързото разпространение на коронавируса. 93-годишната Елизабет и 98-годишният й съпруг принц Филип ще изчакат ситуацията да премине в Сандринхам.

„Здравето й е добро, но беше решено кралицата да се премести на по-безопасно място. Много служители на двореца изпадат в паника заради коронавируса. В двореца има непрекъснат поток от посетители, включително политици и емблематични личности от цял ​​свят. Кралицата постоянно се среща с хора, но в навечерието на 94-ия си рожден ден е решено тя да бъде на по-безопасно място", съобщава източникът.

В Бъкингамския дворец има около 500 служители, 100 в Уиндзор и още по-малко в Сандринам.

►►►Как да се предпазиш от коронавирус

Промени в графика

Традиционните партита в градината край двореца през май-юни се отлагат или отменят. Събития за 30 хиляди души сега никой не планира. Кралицата може също да пропусне годишното дерби в Епсом на 6 юни.

За първи път от 65 години кралицата планира да отложи честването на рождения си ден. Тя е родена на 21 април, но тържествата традиционно се провеждат през юни и се превръщат в празник не само за близки гости, но и за обикновените лондончани, които се изсипват по улиците на столицата.

Мерки за безопасност

На 10 март кралицата си сложи ръкавици за първи път от много години насам на церемония по награждаване. Много очевидци бяха разтревожени, но това беше последвано от официален доклад: казват, че кралицата понякога носи ръкавици и това не е причина за безпокойство.

►►►Бюти навици, които да забравиш в дни на пандемия

Чарлз и Камила

Синът на кралицата и неговата съпруга отмениха приема на високопоставени посетители през следващите седмици.

Те планираха да пътуват до Босна и Херцеговина, Кипър и Йордания, но бяха принудени да отложат пролетната обиколка за неопределено време.

Принцът вече е отказал да се ръкува и поздравява гостите с жест „намасте“.

Уилям и Кейт

Най-големият внук на Елизабет приканва всички да спрат да се паникьосват за коронавируса. В началото на март Уилям си позволи няколко шеги по тази тема. Той каза, че се създава изкуствено напрежение, но всъщност ситуацията не е толкова сложна.

Въпреки това, след две седмици можем да кажем, че принцът сбърка: растежът на заразени в Европа не намалява и Великобритания не е изключение.

Уилям и Кейт не са напуснали Лондон, но е възможно това да се случи в близко бъдеще.

Хари и Меган

Най-малкият внук на кралицата и неговото семейство вече са в Канада. Те приеха поканата на Елизабет II да летят до Шотландия през лятото, до замъка Балморал и досега това посещение не е отменено и не е отложено. Очевидно промени в плановете ще се появят, ако вирусът продължи да се разпространява със същата скорост.