Колко приятели трябва да имаш, за да си щастлива

Учените са открили колко приятели трябва да има човек, за да се чувства истински щастлив.

 

Близка ли си с най-добрата си приятелка?! По-близки сте и от сестри дори! Виж какво са открили учените и прецени дали приятелката ти ти е достатъчна, или имаш нужда от по-широк приятелски кръг.

Нива на обич и привързаност:

     1. Приятели, познати

В кръга на "приятелите и познатите" спадат хората, които се радваш да видиш, и в чиято компания се чувстваш добре. С тях можеш да поддържаш разговори, по скоро неангажиращи, защото нямате особена неразривна връзка помежду си.

11 сладки татуировки за теб и най-добрата ти приятелка, виж в галерията по-долу:

Галерия: 11 сладки татуировки за теб и най-добрата ти...

Виж всички снимки

►►► 17 знака, че с приятелката ти сте сродни души

     2. Приятели по неволя

Това са хората, с които общуваш редовно, но не си достатъчно близка. Например имате общо хоби или теми на разговор и това е нещото, което ви събира и обединява. Без допирна точка, която да изгради контакт помежду ви, може би изобщо не бихте общували. Такива приятелства често се изграждат във виртуалното пространство.

     3. Близки приятели

Това е следващото ниво. Интересно ви е да излизате заедно, да говорите на различни теми, знаете много една за друга. Можете да станете още по-близки, ако започнете да си споделяте някакви извънредно лични неща и съкровени тайни.

    4. Най-добри приятелки

За тази категория не е необходимо да се обяснява нищо, нали?! Родството на душите и пълната увереност, че този човек няма да те предаде, са безспорни. Най-добрите приятелки остават близки във всякакви житейски ситуации.

►►► 5 типа приятелки, от които нямаш нужда

А всъщност от колко приятели има нужда човек?

Проучванията показват, че най-голямото удоволствие от общуването изпитват онези, които имат 4-5 близки приятели и 1-2-ма най-добри. Това не е задължаващо или препоръчително, защото да създадеш отношения на близко приятелство по поръчка, е невъзможно. Реално погледнато, никога няма твърде много или твърде малко приятели, така че при всички случаи и положения трябва да ги цениш.