Колата на принцеса Даяна е продадена за 650 000 паунда

Даяна не позволявала на никого да кара колата й, така че охраната винаги трябвало да седи на пътническите седалки.

© Getty Images

Автомобилът е уникален не само за собственика си, но и за модела. Това е единственият по рода си черен Ford RS Turbo S1.

Колата на принцеса Даяна беше продадена за 650 000 паунда на търг в Силвърстоун, съобщава The Guardian. Черният Ford Escort RS Turbo е бил собственост на Lady Dee от 1985 до 1988 г. Според организатора на наддаването тя не позволявала на никого да кара колата й, така че охраната винаги трябвало да седи на пътническите седалки.

© Getty Images

За защита фордът на лейди Даяна бил снабден с полицейско уоки-токи в жабката и допълнително огледало за обратно виждане за офицера от кралската гвардия. Това е доста скромен избор за членовете на британското кралско семейство и мнозина предполагат, че по този начин Даяна е показвала близостта си с хората.

25 години без лейди Ди: Правилата й за любов са вечни

Вижте повече

25 години без лейди Ди: Правилата й за любов са вечни

Днес се навършват 25 години от смъртта на любимата на цял свят принцеса Даяна. Селектирахме цитати на лейди Ди за любовта, добрината и милосърдието.

Автомобилът, между другото, е уникален не само за собственика си, но и за модела. Това е единственият по рода си черен Ford RS Turbo S1. През 1988 г. принцеса Даяна продава колата си за 2638 английски лири на съпругата на мениджъра на Ford Motor Company.

© Getty Images
Диетата на принцеса Даяна

Вижте повече

Диетата на принцеса Даяна

Принцеса Даяна винаги е впечатлявала със своята грация и невероятен външен вид. А кралските биографи са обърнали специално внимание на храненето на лейди Ди и ето,...